Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Mureş a anunţat, miercuri, că patru noi cazuri de gripă au fost confirmate, în urma analizelor de laborator, în judeţul Mureş, dintre care unul soldat cu deces.

Numărul total al celor diagnosticaţi cu această boală, în acest sezon, a ajuns la 9 persoane, dintre care trei cazuri s-au soldat cu deces.

Purtătorul de cuvânt al DSP Mureş, dr. Stelian Caraghiaur, a declarat că între cele patru noi cazuri de gripă, confirmate pentru probe din perioada 5-11 februarie, s-a numărat şi cel al unei femei de 63 de ani, care a decedat.

“Am primit confirmare pentru un nou caz de deces din cauza gripei. Este vorba de o femeie din Ernei, de 63 de ani, iar confirmarea a fost de virus gripal cu tulpină B. Nu avea nicio patologie asociată şi nu era vaccinată, cum nu erau vaccinaţi nici ceilalţi trei pacienţi, pentru că s-au mai confirmat trei cazuri pe lângă acest caz soldat cu deces. Celelalte trei cazuri au o evoluţie favorabilă. Deci, în total au fost patru cazuri de gripă în săptămâna 5-11 februarie”, a declarat dr. Stelian Caraghiaur.

În privinţa infecţiilor respiratorii, dr. Stelian Caraghiaur a precizat că acestea au atins un nou vârf epidemic istoric, înregistrându-se peste 9.500 de cazuri: 6.940 de viroze şi 2.628 de pneumonii.

Sursa:agerpres.ro