Inca din 2016, de cand a incetat fostul contract de administrare, parcarile din Tirgu Mures au devenit o problema extrem de importanta pentru orasul nostru, dar, din pacate, nu atat de importanta pentru primaria Tirgu Mures, care nu a reusit sa o rezolve, desi a trecut mai bine de un an de zile.

Mai mult decat atat, se stia foarte bine ca expira contractul cu Tracia Trade SRL, chiar de la semnarea acestuia, in urma cu aproape 10 ani, contractul fiind incheiat pentru o perioada de 8 ani. Credem ca au avut timp suficient sa aiba pregatita o varianta in ianuarie 2017, la momentul expirarii, dar si in acest caz delasarea celor din primaria Tirgu Mures, sau eventualele interese, ne-au adus in situatia in care suntem azi.

Revenind la momentul actual, in sedinta CL Tirgu Mures de joi se va supune spre votare Proiect de hotărâre privind completarea Hotărârii Consiliului local Tîrgu Mureş nr. 156 din 4.05.2017 referitoare la stabilirea modalităţii de delegare a Serviciului public de exploatare şi întreţinere a parcărilor cu plată din Municipiul Tîrgu Mureş şi abrogarea art. 2 al Hotărârii Consiliului Local Tîrgu Mureş nr. 68/2017.

In hotararea initiala erau propuse 3 variante pentru administrarea parcarilor:

Varianta 1delegarea directă – concret, se face un departament in primarie care se va ocupa de administrarea totala a parcarilor, asa cum se intampla in aproape toate orasele civilizate. Este aproape imposibil sa nu se faca profit din administrarea parcarilor prin acest sistem, care sa se adauge la veniturile orasului. 

Varianta 2 – concesionarea serviciului – concret, se incredinteaza administrarea totala a parcarilor catre o societate privata. In acest caz exista precedent prin vechea concesionare catre Tracia Trade SRL, contract asupra caruia nu mai revenim, se cunoaste foarte bine ca a produs doar pagube orasului (nenumarate incasari fara bon, ani de zile, in majoritatea parcarilor, in consecinta niciun profit pentru oras).

Varianta 3 – parteneriatul public-privat – concret, cum este acum administrat transportul in comun prin parteneriatul Siletina – Primarie, efectele le vedeti zilnic.

La fel ca in cazul – Sunteti de acord cu parcare subterana in Piata Trandafirilor? – vom proceda la un fel de inlocuitor pentru dezbaterea publica nerealizata de ei, acum ca stiti si de acest subiect, puteti sa va trimiteti opinia, indiferent care este ea, catre consilierii din CL Tirgu Mures folosind platforma pusa la dispozitie de AMPER – AICI.

MS / Foto: colaj