Update: A existat un proiect pentru construirea de blocuri ANL in acest spatiu, votat in CL Tirgu Mures de catre toate partidele: UDMR+PNL+PSD+POL. Daca ceilalti ne-au obisnuit sa voteze defrisarea orasului, ori de cate ori le propune Maior si Florea, de la cei 3 consilieri POL Tirgu Mures nu ne asteptam la asta, avand in vedere ca sunt cam singurii militanti pentru protejarea naturii. Oare cu ce au fost “prostiti”?


Au pus deja 10 copaci la pamant! Va rugam sa distribuiti…

Este de-a dreptul incredibil ce sunt in stare sa faca acesti indivizi care conduc orasul dupa bunul lor plac si cel mai probabil conform unor interese exacte.

Dupa ce au taiat in tot orasul cati copaci au putut, pentru a-si pune vestitele pavaje in loc, iata ca acum se apuca sa puna la pamant si ultimele mici paduri ce au mai ramas.

Oare cum s-a eliberat autorizatia de constructie…

In cazul de fata ne referim la padurea de langa Liceul Teoretic Gh. Marinescu din Tirgu Mures (Liceul Sanitar), unde, in aceste zile, echipe din primaria Tirgu Mures au inceput sa taie copacii. Imediat ce au pus la pamant vreo 10 bucati, si-au facut aparitia si buldozerele de la Benta.

Din informatiile noastre, se pare ca familia Benta incepe constructia unor blocuri ANL. Din pacate, desi utilajele au inceput lucrul nu exista afisat, asa cum prevede legea, panoul cu datele santierului.

Targumuresenii incearca sa atraga atentia…

S-a initiat si o petitie online pentru incercarea salvarii celorlalti arbori din zona, deoarece, asa cum ne-au obisnuit, probabil vor decapita treptat toata padurea.

Lângă Liceul Teoretic Gheorghe Marinescu există un spatiu verde foarte frumos (sau exista până când muncitorii au tăiat cam 8-9 copaci frumoși). E foarte plăcut să vezi un spatiu verde lângă liceu din geam și de oriunde, dar odată cu construirea unei clădiri peisajul va dispărea și va deveni unul monoton cum se poate vedea in tot orașul. Mai presus de asta, clădirea nu va lăsa să se vadă liceului la stradă, iar construirea ei va produce o grămadă de gălăgie ce va deranja elevii în timpul orelor.

Va rog frumos să susțineți această petiție deoarece e păcat să fie înlăturat spațiul verde in scopul ridicării unei clădiri fix in fața liceului”, spune autorul petitiei, Ghemes Eduard Iustian

Asa cum se poate observa si in colajul publicat pe grupul Esti din Tirgu Mures daca… singura modificare vizibila in orasul nostru, realizata de primarul inculpat Dorin Florea si Claudiu Maior, este disparitia aproape in totalitate a copacilor.

MS