O degringolada cum rar ne-a fost dat sa vedem, probabil unica in Romania si chiar in lume…

E putin greu de crezut si de explicat situatia de la Spitalul Clinic Judetean Mures. Inainte sa va explicam, pe langa problemele grave nerezolvate in tot acest timp si prezentate de noi in mai multe anchete publicate, va spunem ca singurul lucru facut de cei doi pseudomanageri in ultimii ani, a fost renovarea cladirii de birouri in care stau (si la propriu si la figurat) ei, in timp ce restul cladirilor care ofera servicii medicale directe bolnavilor sunt intr-o stare de degradare greu de descris in cuvinte. Poate multi dintre dvs ati fost nevoiti sa mergeti in cladirea TBC sau la Infectioase, deci stiti la ce ne referim.

Asadar, totul a inceput in vara anului trecut cand managerul Spitalului Clinic Judetean Mures, dr. Dan Stefan Simpalean, a fost demis. Nu era o mare problema, unitatea medicala condusa de el in ultimii ani, avea grave probleme din cauza managementului defectuos, dar foarte problematica era punerea in locul lui a unui si mai mare incompetent in ce priveste managementul unui asemenea spital gigant, Ovidiu Girbovan, fostul director medical.

In toamna, Simpalean este repus in functia de manager, dupa ce a dat in judecata CJ Mures, iar Girbovan trecut inapoi in functia de director medical.

La finalul anului trecut, Simpalean este demis IAR, in urma recursului facut de CJ Mures, iar Girbovan repus manager.

Acum, nici nu a inceput bine noul an ca, la inceputul acestei saptamani, ne-am trezit ca Simpalean este repus in functia de manager SCJ Mures si bineinteles Girbovan retrecut inapoi director medical.

Desi pare o gluma, nu este vorba de asa ceva, din pacate. Cum spuneam, avem de un an de zile o tragicomedie la cea mai mare unitate medicala din Mures, doar ca nu e comedie cu final fericit, ci cu final tragic pentru bolnavii care depind de acest spital. Aproape sigur ca nu mai exista un caz asemanator in Romania sau in lume. Va puteti imagina ca in toata aceasta nebunie de schimbare a conducerii aproape lunar, nu s-a facut nimic pentru imbunatatirea conditiilor serviciilor medicale, cu atat mai putin pentru remedierea celor deja existente, despre care am scris in nenumarate materiale.

Problemele vechi raman tot nerezolvate…

Stimati conducatori CJ Mures, cand o sa va treziti si o sa lasati numirile politice deoparte si o sa puneti un om competent cu calitati manageriale si pregatire in domeniu?! Pana nu se va intampla acest lucru bolnavii vor avea de suferit!


16 decembrie 2017 – EXCLUSIV! Directorul „vechi” redevine director „nou” la spitalul judetean!

1 noiembrie 2017 – EXCLUSIV! Director „nou” la spitalul judetean! Problemele vechi raman tot nerezolvate!?

MS / Foto: colaj