Cat de pregatit este ISU? Arafat nu cunoaste exact situatia. A crescut timpul de interventie! Care e situatia la 2 ani de la tragedia de la #Colectiv…

Cat de pregatit este Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta pentru o eventuala calamitate naturala, mai ales pentru un cutremur major. Asta au incercat sa afle reporterii Kanal D la bilantul institutiei respodsabile pentru interventii de salvare. Din pacate, raspunsurile primite de la autoritati sunt departe de a fi linistitoare. Trimitem doua autospeciale la interventie, ca sa fim siguri ca ajunge macar una!

Au trecut mai bine 2 ani de la tragedia de la Clubul Colectiv, dar situatia ramane disperata…

Carmen Dan, ministrul de Interne: Suntem pregatiti si vom fi din ce in ce mai bine pregatiti pentru ca este o preocupare mare.

Chiar daca politicienii se bat cu pumnul in piept ca putem dormi linistiti, am vazut pe pielea noastra ca uneori salvatorii sunt neputinciosi atunci cand vine vorba de o interventie majora.

Mai mult, in doar un an de zile, timpul de mediu in care salvatorii ajung la o interventie a crescut de la 13 la 14 minute!

Dan Paul Iamandi, seful IGSU: Timpul de raspuns este influentat de mai multi factori nu doar de starea tehnicii ci si de starea drumurilor, locul unde se deplaseaza. Exista si situatia in care suntem nevoiti sa trimitem cate doua autospeciale in loc de una sau sa dublam numarul acestora cand pleaca la interventie.

Seful Urgentelor din Romania nu stie exact care este situatia…

Raed Arafat, seful DSU: Exista o suma alocata anul asta, am inteles, de cateva milioane de euro pentru consolidare, dar nu stiu care sunt demersurile si care este programul pe care il au acum si cum vor sa faca ca intr-adevar sa continuie proiectul de consolidare.

Sursa: kanal D / Foto: colaj