Publicam in randurile de mai jos, dreptul la replica cu privire la materialul publicat azi — Abuzul de putere capătă dimensiuni halucinante la Primăria oraşului Ungheni! Precizam ca, desi suntem apostrofati, am cerut inca de saptamana trecuta parerea celor implicati, dar nu am primit niciun raspuns pana astazi la orele 15.04, raspuns pe care il si publicam integral, chiar daca reflecta alta opinie, asa cum era de asteptat, dar confirma informatia de baza conform careia inchid baza si copiii-sportivi nu mai au acces la ea.

Mentionam ca procedam la fel cu orice drept la replica cerut, desi am prefera ca raspunsurile sa le avem inainte de publicarea propriu-zisa a materialelor. Din pacate, in majoritatea cazurilor nu primim raspuns la intrebarile solicitate sau le primim dupa luni de zile, chiar daca legea ii obliga sa raspuna in termen de 30 de zile, probabil traind cu speranta ca vom uita de subiect si vom renunta la publicare.

Intelegem ca au nevoie de timp in momentul in care ii anuntam ca stim despre anumite ilegalitati/imoralitati, pentru a incerca sa gaseasca niste explicatii cat de cat plauzibile. La fel de bine intelegem ca sunt extrem de rare cazurile in care cel acuzat recunoaste ca e vinovat. De asemnea, este posibil ca si noi putem avea in unele cazuri informatii incomplete, tocmai de aceea precizam aproape de fiecare data ca asteptam raspuns cu clarificari la adresa muresstiri@gmail.com

Drept la replică…

Constat din păcate faptul că demersul dumneavoastră jurnalistic prezintă cel puţin eronat situaţia de fapt din localitatea Ungheni. Nu voi insista asupra tuturor informaţiilor prezentate trunchiat sau cu vădită intenţie negativă. Deciziile privind terenul şi sala de sport din localitate au fost luate numai după o analiză şi o discuţie care au implicat toţi factorii responsabili. Din păcate starea de fapt nu a lăsat loc altei variante. Înainte însă de a deveni partizanii unei singure părţi cred că un demers jurnalistic onest ar fi presupus aplicarea principiului “auditur et altera pars”.

Îmi asum faptul că am acordat o prea mare încredere managerială unui om care nu s-a ridicat la nivelul aşteptărilor acestei comunităţi, chiar dacă rezultatele în calitate de antrenor sunt lăudabile. Din păcate sunt multe astfel de exemple când un foarte bun sportiv nu devine un la fel de bun antrenor, sau un bun antrenor un bun manager, ca şi în situaţia de faţă.

Constatând starea de degradare a facilităţilor sportive, managementul inadecvat, împreună cu membrii Consiliului Local Ungheni am decis că este nevoie de o intervenţie rapidă. Vom demara refacerea/renovarea bazei sportive şi a sălii de sport precum şi asigurarea unui management optim. Acestea au fost raţiunile care au stat la baza unei decizii luate împreună cu membrii Consililui Local, părinţi, antrenori.  În privinţa utilizării facilităţilor, toţi cei care practică un sport, prin această decizie, au acces echitabil, conform programului afişat, acces de care se bucură atât membrii clubului Viitorul, cât şi ai clubului Unirea Ungheni, practicanţii de taekwondo sau de handbal. Sper ca aceste informaţii să elimine o eventuală intenţie de reacredinţă sau un demers jurnalist eronat.

Cu aleasă consideraţie, Victor Prodan