Este al 3-lea caz in ultimele zile, in judetul Mures…

Medicii au anunţat, azi, confirmarea virusului gripal la alte patru persoane care au murit în ultima perioadă, fiind vorba despre două femei şi doi bărbaţi din judeţele Mureş, Bihor, Ilfov şi Iaşi. Toţi pacienţii sufereau de boli cronice şi nu se vaccinaseră antigripal, numărul deceselor ajungand la 26.

Trei dintre pacienţi au avut virus gripal de tip B  – o femeie de 63 de ani din judeţul Mureş, o femeie de 72 de ani din Iaşi şi un bărbat de 72 de ani din Ilfov – toţi având boli cronice şi nefiind vaccinaţi antigripal.

Femeia din judetul Mureş a murit în cursul zilei de ieri, în timp ce celelalte două decese s-au înregistrat la începutul lunii februarie, anunta news.ro.


Putem avea incredere referitor la modul in care se gestioneaza situatia in Mures, atata timp cat managerii se schimba lunar?!Vezi AICI


7 februarie 2017 – Agerpres:  Cinci cazuri de îmbolnăviri cu gripă au fost confirmate în judeţul Mureş, două persoane decedând din cauza virusului, a declarat miercuri, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), dr. Stelian Caraghiaur.

Potrivit sursei citate, în cazul celor două decese este vorba de tulpină de infectare de tip AH1.

„Până în acest moment s-au confirmat cinci cazuri de gripă, dintre care patru au fost confirmate astăzi, iar un caz a fost confirmat în perioada 8-14 ianuarie. Din cele patru cazuri confirmate astăzi, două au fost cu deces – un bărbat în vârstă de 50 de ani, din Sighişoara (decedat în 31 ianuarie) şi un bărbat din Gorneşti, de 40 de ani (decedat în 4 februarie), ambele persoane având şi alte afecţiuni. Ceilalţi trei pacienţi sunt în stare foarte bună, au tulpină de infectare de tip B, spre deosebire de cei doi, care era de tip AH1”, a precizat dr. Stelian Caraghiaur.

Conform acestuia, îmbolnăvirile de sezon au înregistrat o creştere cu 25%, într-o săptămână fiind înregistrate peste 8.000 de viroze şi pneumonii.

Astfel, virozele au ajuns la 5.945 de cazuri faţă de 4.393 de cazuri în săptămâna precedentă, în timp ce la pneumonii există 2.245 de cazuri, faţă de 1.633 în săptămâna anterioară.

SIMPTOME RĂCEALĂ – GRIPA SEZONIERĂ – GRIPA AH1N1

Răceală

– Tuse
– Secreţii nazale
– Oboseală

Gripa sezonieră

– Febră – 39-40 grade
– Tuse
– Secreţii nazale
– Oboseală
– Dureri de cap
– Dureri musculare
– Frisoane

Gripa AH1N1

– Febră – 38-38,5 grade
– Tuse
– Secreţii nazale
– Oboseală
– Dureri de cap
– Dureri musculare
– Frisoane
– Stare de vomă
– Diaree

Foto cop: colaj