A pretins și primit bani de la mai mulți elevi…

Ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) — Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Mureș au finalizat cercetările, iar procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș a întocmit rechizitoriul și a dispus trimiterea în judecată a inculpatului C.V., profesor la un liceu din Luduș, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită în formă continuată (16 acte materiale).

În fapt, în luna aprilie 2017, o persoană a formulat denunț la sediul Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) — Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Mureș, prin care sesiza faptul că profesorul, printr-o practică frecventă de notare sub apreciată, obișnuiește să solicite diverse sume de bani elevilor pentru promovarea la materia pe care o preda.

În urma cercetărilor, s-a stabilit că în perioada 2016-2017 inculpatul, profesor de fizică, a pretins și primit de la mai mulți elevi sume de bani, în special de la cei aflați în anul terminal, în scopul promovării la materia acestuia.

Ofițerii D.G.A. — S.J.A. Mureș au desfășurat acte de urmărire penală, în baza ordonanțelor de delegare emise de procurorul de caz.

Dosarul a fost înaintat spre judecare către Tribunalul Mureș.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

DGA Mures