14 mămici au adresat aleșilor locali tîrgumureşeni o petiție…

În condițiile în care la Tîrgu Mureș pentru obținerea unui loc într-o creșă există o cerere medie pentru 500 de copii, din păcate azi avem doar 6 creșe cu 330 de locuri accesibile. Acest lucru înseamnă că foarte mulți părinți tîrgumureşeni din cauza lipsei acute a locurilor pur și simplu nu au șansa să își înscrie copiii la o creșă în orașul în care își plătesc taxele, impozitele, contribuțiile.

Dincolo de problemele de la creșele existente, care duc o lipsă de personal calificat și remunerat decent, plusate de necesitatea renovării creșelor, singura soluție care se poate implementa este construirea URGENTĂ a unor noi creșe care să corespundă standardelor secolului XXI și implicit crearea a încă 200 de locuri disponibile, pentru a fi în sfârșit capabili să acoperim nevoile comunității noastre.
Astăzi un grup format din 14 mămici au adresat aleșilor locali tîrgumureşeni o petiție care le-a fost transmisă și consilierilor locali al Partidului Oamenilor Liberi – POL prin platforma de petiții a Asociației pentru Minți Pertinente (AMPER), via https://www.amper.org.ro/cltgm/

Pentru că există resursele necesare pentru finanțarea construirii “de la zero” a unor noi creșe, suntem ferm convinși că prin stabilirea priorităților în funcție de nevoile comunității noastre, se va putea rezolva și această problemă tergiversată deja de mai mulți ani.

Textul petiției il regăsiți aici:

<<Catre MUNICIPIUL TARGU MURES Consiliul Local al Municipiului Targu Mures

In atentia tuturor consilierilor locali!

Familiile tinere din orasul nostru se confrunta cu o problema acuta: numarul insuficient al creselor si starea precara a creselor si a gradinitelor existente. Reintoarcerea in campul muncii inseamna pentru noi dorinta de integrare a copilului in cresele oferite de Primaria Tg.Mures, unde ei sa se poate dezvolta intr-un mediu armonios si sa fie ingrijiti.
Din pacate, am constatat ca numarul acestor institutii e prea mic (6 crese) comparativ cu numarul copiilor. In prezent grupele de copii sunt supradimensionate, personalului calificat fiindu-i aproape imposibil de a-i supraveghea si de a se ocupa de ei, avand in vedere varsta la care ei inca nu se pot exprima si de faptul ca la aceasta varsta integrarea se face in timp cu mare efort si rabdare.
In acest sens, va rugam a se lua in considerare crearea de noi crese moderne, precum si suplimentarea personalului calificat si motivat in institutiile deja existente. Viitorul acestei urbe depinde de viitorul copiilor nostri, asadar consideram a fi o investitie pe termen lung, prin facilitarea accesului pentru mai multi copii la educatia prescolara si pe termen scurt, prin reintoarcerea mamelor in campul muncii, contribuind astfel la cresterea numarului angajatilor activi platitori de taxe si impozite.
Suntem totodata constiente ca modernizarea actualelor crese si gradinite, precum crearea unor noi crese nu se poate face peste noapte , dar dorim sa vedem faptul ca Consiliul Local se ocupa si de nevoile reale ale comunitatii, analizeaza cel mai eficient mod de realizare si face un plan de investitie pe mai multi ani.
Cu stima,
I. N. K. (mama unei fetite de 1 an si 4 luni)
L. A. (mama unei fetite de 1 an)
C. E. S. (mama unei fetite de 1 an)
A. D. (mama unui baietel de 1 an si 2 luni)
A. B. (mama unei fetite de 1 an si 3 luni)
S. U. (mama unei fetite de 1 an si 5 luni)
A. B. (mama unei fetite de 1 an si 2 luni)
F. B. (mama unui baietel de 1 an si 5 luni)
V. E. (mama unei fetite de 1 an si 4 luni)
P–B. A. (mama unui baietel de 1 an si 1 luna)
A. B. (mama unui baietel de 1 an si 7 luni)
B. J. (mama unui baietel de 1 an si 4 luni)
I. A. C. (mama unui baietel de 1 an si 5 luni)
A. R. (mama unui baietel de 1 an si 4 luni) >>

Sursa: preluare integrala POL Tirgu Mures / Foto: colaj