Au vrut sa ajunga la Sovata, dar s-au ratacit in munti…

Aseara, in jurul orelor 23.00, doua echipaje Salvamont Salvaspeo Mures, au participat la o actiune de cautare si salvare a doua persoane disparute in muntii Gurghiu, zona Saca Mare.

Traseul urmat de turisti a fost Bucin- Saca Mare. De pe Saca Mare vroiau sa ajunga la Sovata, dar s-au ratacit. Acestia au fost gasiti de salvatori si transportati la punctul de lucru Salvamont Mures.


ATENTIE! Serviciul Public Județean Salvamont Salvaspeo Mureș vă informează că în Munții Călimani și Gurghiu, în zonele cu pantă între 25 – 38 grade, la altitudini de peste 1.500 m, în urma căderilor de zăpadă din ultimile zile 30-40 de cm, riscul de avalanșă este de gradul III și IV (pe o scară de la 1 la 5), nivel de risc care se va menține în zilele următoare. Persoanele care vor parcurge în următoarele zile trasee monatne din munții Călimani și Gurghiu la peste 1.500 m trebuie să fie echipate specific perioadei de iarnă, dar și cu echipament individual de salvare din avalanșă (sondă de avalanșă, lopată de avalanșă, dispozitiv electronic de căutare din avalanșă DVA).

Pentru orice informații legate de traseele montane din județul Mureș puteți suna la numărul de telefon al Dispeceratului Salvamont Mureș 0728 28 94 42, sau la numărul de Dispecerat Național Salvamont 0372 126 668 (0 – SALVAMONT).

FIGYELEM! A Maros Megyei Barlangi – és Hegyimentő Szolgálat felhívja az érdekeltek figyelmét, hogy a Kelemen és Görgényi – havasokban, a 25 – 38 dőlésszögű lejtőkön, 1.500 m tengerszint feletti magasságokban, az elmúlt napokban lehullt hó mennyiség miatt 30-40 cm, a lavinaveszély III és IV-es fokozatú (1 – től 5-ig terjedő skálán).
Felhívjuk azon személyek figyelmét, akik az következő napokban túrázni szeretnének a Kelemen és Görgényi – havasokban, 1.500 métert meghaladó magasságokban, hogy téli körülményekre készüljenek, és legyen náluk lavina felszerelés is (lavinaszonda, hólapát, kereső berendezés).
További információkért hívjhatják a Maros Megyei Barlangi – és Hegyimentő Szolgálat ügyeletét a 0728 28 94 42 számon, vagy az Országos Hegyimentő Szolgálat ügyeltét a 0372 126 668 ( 0 – SALVAMONT) számon.