Materialele publicate de noi pentru promovarea evenimentului au avut un impact de 217.772 de persoane, sute de likeuri si mii de distribuiri. Din pacate, doar cateva zeci de mureseni au participat la demonstratia organizata ieri pentru salvarea aeroportului Transilvania.

Oamenii sunt revoltați că aeroportul este nefuncțional de un an și jumătate, iar lucrările pentru prelungirea pistei s-au sistat pentru a doua oară.

Nici o investiție în infrastructură nu este, de altfel, finalizată în Tîrgu-Mureș, iar pentru asta autoritățile trebuie să dea explicații, spun protestatarii.

Protestatarii au formulat o petiție și au deschis o listă cu semnături pentru a-și face cunoscute revendicările.

Ei doresc continuarea lucrărilor și respectarea termenelor de execuție la Aeroportul din Tîrgu-Mureș, dar și schimbarea președintelui Consiliului Județean Mureș și a directorului Aeroportului a declarat pentru RTM reprezentantul Grupului de inițiativă, Zsombor Ferencz:

Acest grup există din noiembrie 2016. Am avut mai multe demersuri, atât către Consiliul Județean cât și către Aeroportul Tîrgu-Mureș de a urgenta lucrările. Din păcate, n-am primit răspuns favorabil și am fost refuzați. În momentul de față, din cauza opririi lucrărilor, pe care o considerăm nejustificată, am considerat că este nevoie să facem și această demonstrație. Deci, practic dorim schimbarea președintelui CJ Mureș și a directorului Aeroportului.”

Sursa: RTM / Foto: Cristina Bulbescu