#La data de 7 februarie a.c., poliţiştii de siguranţă publică din cadrul Postului de Poliție Ghindari, au oprit pe raza localităţii Trei Sate, un ansamblu de vehicule condus de un bărbat de 37 ani, din Sovata, care transporta cantitatea de 21,95 mc. lemn rotund, din specia fag.

Bărbatul a prezentat poliţiştilor un aviz de însoţire a materialului lemnos ce conținea date nereale, respectiv alte coordonate geografice decât cele corespunzătoare provenienței legale.

Bărbatul a fost sancţionat cu amendă contravenţională, în conformitate cu prevederile Legii nr. 171/2010, modificate.

Materialul lemnos identificat, în valoare de aproape 4.000 lei, a fost confiscat şi predat în custodia reprezentatului Ocolului Silvic Ghindari.

În cauză s-a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Biroului Combaterea Delictelor Silvice.

#Poliţia Staţiunii Sovata a fost sesizată despre faptul că în apropiere de releul din localitate, într-o zonă de protecţie grupa I, au loc tăieri ilegale de arbori.  

La fața locului, s-au deplasat poliţişti din cadrul Poliţiei Staţiunii Sovata împreună cu reprezentantul Ocolului Silvic Sovata şi au surprins doi bărbaţi, ambii din localitate, care se pregăteau să transporte la domiciliu un buştean.

În urma cercetărilor s-a constatat că a fost tăiat ilegal un arbore esenţă fag, cu un volum de 62 mc la cioată, valoarea prejudiciului cauzat în urma calculului efectuat fiind de peste 7.300 lei.

Cercetările sunt continuate de către poliţiştii Poliţiei Staţiunii Sovata sub aspectul comiterii infracţiunii de tăiere fără drept de arbori, iar motoferăstrăul pe care unul dintre bărbaţi îl avea asupra sa, a fost ridicat în vederea confiscării.

IPJ Mures / Foto: colaj arhiva