In fiecare zi este la fel! Asta inseamna lipsa centurii ocolitoare…

Ieri dupa-masa, in jurul orelor 17.30, pe Bdul 22 Decembrie 1989, cartierul 7 Noiembrie din Tirgu Mures, un autocamion care a ramas defect in sensul giratoriu, a paralizat circulatia timp de mai multe zeci de minute.

Chiar si fara acest tip de incidente, care se petrec mereu pe acest bulevard, este important de mentionat faptul ca traficul autocamioanelor se desfasoara la doar cateva sute de metri de centrul orasului, in aproprierea multor scoli si gradinite, creand astfel o serie de ambuteiaje, punand la incercare nervii si siguranta soferilor, care se chinuie sa se strecoare printre TIRuri pentru a lasa copiii la scoala.

Pe langa acest aspect, mai avem si deteriorarea extrem de rapida a carosabilului din zona, an de an fiind necesare milioane pentru reabilitare, bani cu care probabil se puteau construi 10 centuri ocolitoare!

Ce au reusit sa faca autoritatile in ultimii 17 ani? Au inceput o centura, au investit milioane in ea din banii nostri, au ajuns la un sfert din lucrare dupa multe amanari si ani trecuti, iar apoi au OPRIT pur si simplu lucrarile de tot! – E OFICIAL! Decizie definitiva in privinta contractului de executie – Centura Tirgu Mures!

Un exemplu de trafic la intrarea pe Bdul 22 Decembrie 1989…

Insistam cu publicarea acestor incidente, in speranta ca pana la urma vor lua masuri sau, poate, cedeaza locul altora capabili sa rezolve ce nu au reusit ei in 20 de ani!

Foto: Gal Sandor – ‎INFO TRAFIC jud. MURES