Mureseni, a venit momentul sa aratati ca va pasa!

Sâmbătă, 10 februarie 2018, între orele 15.00 – 17.00 Save Transylvania Airport organizeaza o demonstrație pentru salvarea Aeroportului Transilvania în fața Consiliului Județean Mureș. 

  • Cerem intervenția imediată a Consiliului Județean pentru repornirea lucrărilor de reconstrucție a pistei și începerea prelungirii acestuia cu minimum 500 metri și a dezvoltării,
  • respectiv schimbarea președintelui CJ Mures și a directorului Aeroportului.

Aceștia din urmă și-au demonstrat pe deplin incompetența prin (1) neidentificarea vinovaților pentru închiderea Aeroportului, (2) neexecutarea lucrărilor de reconstrucție a pistei nici în doi ani și (3) amânarea nejustificată a prelungirii pistei și a dezvoltării terminalelor, cu toate că aceste lucrări sunt imperative, iar timpul de execuție al acestora – având în vedere incompetența ”specialiștilor” cu care lucrează CJ Mureș – poate fi la fel de mare, ca și în cazul reconstrucției. Culmea este că și Guvernul a alocat fonduri substanțiale pentru Aeroport, și tot nu avem viitorul lui asigurat!

Deși o lucrare de reconstrucție a unei piste de 2000 metri, dacă este pregătită în mod adecvat, poate fi executată în câteva săptămâni (vezi cazul aeroportului din Vilnius, unde s-a făcut aceeași lucrare în 35 de zile), la Vidrasău nu se respectă nici termenul de 108 zile, deși vremea este una favorabilă. Acest termen se va decala, iar redeschiderea Aeroportului va suferi și alte întârzieri din cauza ”autorizărilor” care urmează să fie efectuate. Momentan nu se știe data la care se va deschide Aeroportul, dar asistăm la o serie de amânări și întârzieri ”neprevăzute” care țin din noiembrie 2016.

Lucrarea este suspendată fără vreun motiv concret prezentat publicului, iar prelungirea pistei și dezvoltarea aeroportului nu sunt pornite. Președintele CJ Mureș a avut aproape 2 ani pentru aceste pregătiri, dar nu a fost în stare, sau chiar nu a vrut să le facă. Azi ar trebui să avem pașii pregățiți și chiar porniți, dar nu-i avem. La fel, directorul Aeroportului a avut doar o participare pasivă la toate aceste evenimente, de parcă tot ce se întâmplă în jurul lui ar fi din cauza altora. Nu a declarat niciodată că este nemulțumit sau ar avea nevoie de sprijin mai mare din partea CJ Mureș. A fost mulțumit de situația în care se află el, respectiv Aeroportul. Nu este ciudat???

Din experiența celor aproape doi ani reiese evident că persoanele în cauză au fost numiți din greșeală în funcții. Singura șansă pentru relansarea Aeroportului este înlocuirea lor. Consilierii județeni au obligația de a interveni cât mai ferm, inclusiv prin numirea unor persoane mai pricepute, mai agile și mai eficiente în posturile cheie. Evenimentul este autorizat.

HU: Szombaton, 2018 február 10-én tüntetést szervezünk a Maros Megyei Tanács előtt a marosvásárhelyi Transilvania Repülőtér megmentéséért. Kérjük a munkálatok azonnali újraindítását, valamint a pályahosszabítás és a fejlesztésék elkezdését. Kérjük a problémák megoldására és a repülőtér fellendítésére alkalmatlan illetékeseknek – a Megyei Tanács Elnökének és a Repülőtér Igazgatójának – leváltását. A rendezvény engedélyezve van.

Sursa: Save Transylvania Airport / Foto: colaj