Incet, dar sigur i-am obligat pe Maior si Florea sa (re)faca ceva…

Inca de la lansarea Mures Stiri (martie 2017 – stire aici) unul din principalele obiective pe care am insistat a fost protejarea naturii in detrimentul vestitelor pavaje cu care se confunda progresul executivului primariei Tirgu Mures, acestia din urma reusind sa schimbe supranumele, in ultimii 17 ani, din “orasul trandafirilor” in cel de “orasul pavajelor”.

Acum, ne referim la fostul parc pentru copii de pe Bulevardul Cetatii – care a fost DISTRUS de Dorin Florea si Claudiu Maior cu vreo 5 ani in urma si transformat in parcare cu foarte mult pavaj -, despre care am scris pe parcursul celor 11 luni de existenta Mures Stiri, de foarte multe ori, ultima data in ianuarie 2018 – aici.

Iata ca insistenta noastra a dat roade si astazi ne aflam in situatia in care putem citi vestea buna publicata de primarie. Speram sa nu fie o alta minciuna de genul telegondolei sau a funicularului, speram ca parintii si bunicii sa isi poate duce micutii din nou, dupa multi ani de zile, in singurul parc pentru copii din zona centrala a orasului, incepand cu data anuntata de primarie: 1 mai 2018.

Totodata, speram ca nu doar obisnuinta lipsei de transparenta sa fie motivul pentru care nu este publicata suma necesara pentru refacerea parcului, ci faptul ca orasul nu este pus in situatia sa cheltuiasca bani pentru refacere, deoarece persoanele care au decis distrugerea parcului s-au hotarat, asa cum este normal, sa suporte din buzunarele lor, in speta Claudiu Maior si Dorin Florea.

Comunicat primaria Tirgu Mures:

Un loc de joacă situat pe Bulevardul Cetății care va fi inaugurat la data de 1 mai 2018. Noul complexul de joacă pentru copii, cu suprafață de peste 300 mp, este format din 2 ansambluri identice, oglindite, care la rândul lor cuprind 3 zone pentru copii de diverse vârste și respectă normativele tehnice specifice și standardele în vigoare:

Categoria 1-3 ani: rampă, podeț în 2 nivele, tobogan mic, iluminator

Categoria 3-7 ani: 2 urcări, cățărătoare din plasă cu ochiuri, pod suspendat frânghii, tobogan

Categoria 7-12 ani: perete alpinism, scări verticale, paliere cu denivelări, pânză de păianjen, tobogan spirală.”

MS / Foto cop: colaj