Era furata din Franta…

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni au descoperit, la control, un autoturism marca Nissan Juke, ce figura ca fiind furat din Franța, din data de 23.09.2016.

În data de 01 februarie a.c., în jurul orei 15.20, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, pentru efectuarea formalităților de control necesare trecerii frontierei, cetățeanul român Dorin P., în vârstă de 54 de ani, domiciliat pe raza județului Mureș, conducând un autoturism marca Nissan Juke. Bărbatul era însoțit de soția sa, Dana P., în vârstă de 51 de ani, proprietara mijlocului de transport.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au constatat că autoturismul figurează în bazele de date ca fiind declarat furat de către autoritățile din Franța, din data de 23.09.2016.

Cu privire la cele constatate de către lucrătorii noștri, Dorin P. a declarat că a achiziționat autoturismul în luna septembrie a anului 2014, de la un tânăr din județul Argeș, plătind suma de 10.500 de euro, și l-a înmatriculat o lună mai târziu. Bărbatul a mai adăugat că nu a avut cunoștință despre faptul că acesta figura ca fiind declarat furat.

Autoturismul în valoare totală de 46.600 lei a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor, polițiștii de frontieră efectuând cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.