Prima trasnaie debitata de primarul-inculpat Dorin Florea a venit in urma cu peste 10 ani, cand a iesit sa spuna ca face telegondola care sa duca la Platoul Cornesti. Florea declara in 2007, pentru ziarul Romania Libera, ca infiintarea telegondolei este deosebit de importanta pentru oras, indiferent de costuri: “Nu conteaza cat costa. Noi il apreciem ca absolut necesar”. Tot atunci dadea multe detalii, probabil sa fie minciuna cat mai credibila: “Proiectul ar putea fi realizat fie in asociere cu firma care va exploata sistemul, fie printr-un credit furnizor, iar in privinta biletului de calatorie primaria Tirgu Mures va interveni pentru a obtine un pret bun pentru populatie”. APLAUZE!

Noua trasnaie poate sa candideze la stirea anului…

De atunci au trecut mai bine de 10 ani, dar telegondola a ramas la faza de vorbe mincinoase din partea primarului, asa cum ne-a obisnuit si cu alte proiecte nepuse niciodata in practica.

Dar, iata ca acum, dorind probabil sa uimeasca prin minciuni gogonate si sa persiste in prostie, primarul-inculpat declara intr-o conferinta de presa ca vrea sa instaleze funiculare (trenulete de acces), avand ca destinatie finala tot Platoul Cornesti din Tirgu Mures. “M-am interesat de un trenulet de urcare si am gasit unul in Italia. Lumea trebuie sa urce cu picnicul, cu saculetul, cu trotinete, biciclete, cărucioare.” 

Daca nu l-am cunoaste, ar parea chiar credibil si de bun augur. Dar, din pacate… il cunoastem! 😉 APLAUZE!

Si in acest caz, probabil tot pentru a da greutate unei noi minciuni, adauga detalii. “Vreau sa fac 2 baze mari, la Spitalul Nou si in Tudor, acolo pe la Electromures. Sa poata sa vina omul, sa-si lase masina si de acolo sa urce la Platou. Daca vor veni turisti, poate ii vom duce pe gratis, numai sa-i tenteze sa vina cu trenuletul.”

Fara sa ne ingrijoram prea tare – pentru ca suntem siguri ca nu va pune in practica nici acest proiect -, nu putem sa nu ne imaginam cam ce dezastru s-ar crea cu parcarea din zona Spitalului Nou, care si acum reprezinta una dintre cele mai mari probleme de parcare din Tirgu Mures, zona in care, de altfel, tot primarul-inculpat a promis cu buna vreme in urma o parcare supraetajata bla, bla.

Si daca tot ne-a facut sa radem bine, sa incepem weekendul cu zambetul pe buze:

“Maria: Ioane, cum se zice corectFunicular sau furnicular? Ion: La ce?” 🙂

MS / Foto: colaj