Polițiștii din Mureș au ridicat în vederea confiscării 3 pistoale, în urma a 2 percheziții efectuate în localitățile Luduș și Ațintiș, la domiciliul a două persoane bănuite că dețin arme în mod ilegal.

La data de 30 ianuarie a.c., polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, împreună cu polițiștii din cadrul Poliției Orașului Luduș, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Luduș, au efectuat 2 percheziții, în localitățile Luduș și Ațintiș, la domiciliile a 2 bărbați, de 32 de ani, respectiv 49 de ani, bănuiți că dețin arme în mod ilegal.

În urma perchezițiilor, au fost identificate 3 pistoale neletale supuse autorizării, pentru care persoanele în cauză nu dețineau permis de port armă, muniție letală, precum și fragmente de origine animală, din specia căprior.

Cele două persoane au fost conduse la audieri, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectare a regimului armelor și munițiilor și braconaj cinegetic.

Poliția Română reamintește:

Conform legii, vânătoarea se exercită numai de către vânători, dacă posedă permis de vânătoare eliberat în România, posedă autorizație individuală de vânătoare, eliberată pe numele său de gestionar, sau este înscris nominal de organizator în autorizațiile colective de vânătoare, posedă permis de armă pentru folosirea armelor de vânătoare, dacă practică vânătoarea cu armă și posedă talon de asigurare pentru accidente și răspundere civilă, în legătură cu activitatea sa de vânător.

De asemenea, vânătoarea se poate exercita și de vânători cetățeni străini care au permis ori licență valabilă în țara emitentă și dacă îndeplinesc și celelalte condiții prevăzute de lege.

Permisele de vânătoare pot fi permanente și temporare. Cele permanente se tipăresc și se înseriază de către autoritatea publică centrală care răspunde de vânătoare, eliberându-se prin asociațiile de vânătoare în limita locurilor vacante cetățenilor cu domiciliul sau rezidența în România.

Permisul de vânătoare temporar se eliberează de către gestionarii fondurilor cinegetice, la cererea cetățenilor străini și apatrizilor cu domiciliul în străinătate care în țara de domiciliu sunt vânători și dacă sunt veniți în România pentru acțiuni de vânătoare.

IPJ Mures / Foto: arhiva