Îi face concurenţă lui Zuckerberg…

Un preot ortodox din județul Mureș a început, anul trecut, să dezvolte o platformă de socializare. Scopul iniţial era să aducă împreună toți credincioșii și parohiile din cadrul Arhiepiscopiei Alba Iulia, însă în scurt timp platforma a devenit mult mai mult.

Reţeaua tecunosc.ro are acum câteva mii de utilizatori, iar povestea ei a început în 2015.

„Urmam un curs de limbaj de programare în PHP și am citit undeva că rețelele de socializare sunt realizate în PHP, inclusiv Facebook. Atunci m-am gândit să creez și eu una, personală. A fost doar un gând și am trecut la treabă. Nu știam la ce m-am angajat, mai ales că nu găseam explicații și nici tutoriale în limba română.

Am încercat să concep o schiță și mi-am dat seama că singur nu voi reuși și am apelat la câteva platforme gratuite până ce m-am oprit la wordpress.

Am reușit să construiesc o rețea care arăta destul de bine, cu ceva elemente din Facebook și Twitter. Am probat câteva zeci de template-uri și sute de module ca site-ul să arate ca o rețea”, a declarat părintele Ioan Neculai Dârjan, citat de ActiveNews.

”Ceva important lipsea: viteza de accesare. De-a lungul timpului m-am străduit să aduc site-ul la performanțe mai ridicate și mi-am dat seama că pentru asta trebuie investit mult. Spre sfârșitul anului 2017 am renunțat la platforma wordpress (o platformă uimitoare dar trebuie un procesor puternic, ceea ce înseamnă investiții mari) , am șters tot și m-am apucat de treabă. Din nou de la zero”, a mai spus părintele, potrivit ActiveNews.

Acesta precizează că în curând vor fi gata aplicațiile pentru IoS și Android.

„Nu mi-am propus să concurez cu vreuna și nici nu am cum. Giganții rețelelor de socializare au armate de it-iști și fonduri colosale(sute de miliarde de dolari) care fac ca rețelele lor să funcționeze și să-i țină pe utilizatori conectați la rețelele lor.

Pot spune că este mai mult un hobby susținută din fondurile personal. La început a fost un șoc pentru cei mai mulți când au auzit că un preot are propria rețea de socializare”, a mai spus părintele Ioan Neculai Dârjan, potrivit ActiveNews.