Bursa de Valori București a traversat o zi cu o lichiditate deosebită, rulajul pieței de acțiuni depășind 25 milioane de euro. Acesta a fost asigurat în primul rând de un transfer cu 1,5% din acțiunile Băncii Transilvania și de tranzacții de tip deal de peste 12 milioane lei. Un broker din Tirgu Mures vede semne pozitive în interesul pentru bursă și se așteaptă ca indicii să depășească maximele de vara trecută pe termen scurt.

Banca Transilvania practic a acaparat piața, cu transferuri de 70,86 milioane lei în piața reglementată și o tranzacție specială pe segmentul deal în valoare de 5,46 milioane lei. Este o activitate de tranzacționare care cade în sarcina unui singur schimb, efectuat la ora 17:31, conform sistemului bursei, pachetul achiziționat fiind de 28,48 milioane acțiuni și cu o sumă plătită de 67,23 milioane lei (14,40 milioane euro).

Dragoș Mesaroș, broker la Târgu Mureș pentru SSIF Goldring, spune că tranzacția nu poate fi interpretată decât pozitiv. Prețul de 2,3600 lei/acțiune pe care cumpărătorul a fost dispus să-l plătească pentru pachetul reprezentând 1,55% din acțiunile Băncii Transilvania, este, de asemenea, unul bun, peste cotațiile afișate pe acest emitent în săptămânile precedente.

Sursa:profit.ro / Citește mai mult.