Trupa Péter & Peti continuă hibernarea cel puțin până în martie…

Într-un interviu dat postului Radio Târgu Mureș, Einsteinul politicii mureșene, președintele consiliului lașilor din județul Mureș a declarat că suspendarea lucrărilor va continua în mod automat și în luna februarie. Asta în ciuda faptului că a recunoscut, că din cauza noroiului (!!!) lucrările nu au avansat conform graficului. Acum vremea ar fi perfectă pentru efectuarea lucrărilor de terasament pentru recuperarea întârzierilor, însă acest Einstein al meteorologiei și al aviației știe mai bine ce este de făcut. Toată lumea să rămână acasă, să nu se deranjeze cu lucrările contractate din banii noștri.

Ar avea 3 motive mari și largi să-și dea demisia ȘI să fie demis în același timp de către consilierii lași UDMR-PNL-PSD:

1.) Nu a făcut lumină în cazul ”posibilelor infracțiuni” de pe vremea lui Dobre care au condus la închiderea aeroportului. A pasat responsabilitatea la autoritățile de cercetare ”abilitate”, și așteaptă cu gura căscată să rezolve alții enigma. Păi atunci de ce mai este ținut și plătit acest ”geniu al politicii” în fruntea județului?

2.) Nu este în stare nici de executarea acestor lucrări simple de reconstrucție / reasfaltare a pistei de 2000 m nici în 2 ani!!! Nu a fost în stare de întocmirea documentației, având o întârziere de cel puțin 6 luni la lansarea licitației, și nu este în stare nici de coordonarea acestor lucrări și de impunerea condițiilor de execuție în termen de 108 de zile. Chiar dacă vremea este una favorabilă pentru a avansa, Einstein Aviatorul nu se grăbește cu repornirea lucrărilor.

3.) Până acum putea să-și dea seama și singur de incompetența nemărginită cu care tratează problemele județului, sau trebuia să fie avertizat măcar de consilierii săi despre acest lucru, dar el se declară mulțumit și în continuare de activitatea lui. Nu face nici o intervenție pentru evitarea problemelor pe care le va întâmpina Aeroportul Transilvania din cauza lipsei prelungirii pistei. NU ARE NICI O STRATEGIE DE DEZVOLTARE A AEROPORTULUI. E chiar sub orice critică.

În concluzie: nu a clarificat PROBLEMELE DIN TRECUT, nu a rezolvat ACȚIUNILE PREZENTE și nu a INTERVENIT PENTRU INVESTIȚIILE VIITOARE. 3 motive mari pentru DEMISIE! ”Dacă vrei cu adevărat să faci ceva, vei găsi o cale, dacă nu, vei găsi o scuză.” Suntem sătui de scuzele și motivele cu care ne explică incapacitatea!!!

Banii din creditul luat de CJ Mureș pentru Aeroport vor fi alocați la alte investiții, iar pentru aceste turnări de fonduri se iau decizii ad-hoc (printre altele pentru un buncăr de radioterapie, investiții în instituții culturale etc.), deși pentru relansarea aeroportului suma primită de la guvern trebuia să fie COMPLETATĂ în mod obligatoriu și din bugetul CJ Mureș pentru realizarea prelungirii pistei și alte dezvoltări. Nici semne de așa ceva.

De asemenea trebuia să fie clarificată situația privind remunerația specialistului Peti Aviatorul pentru această perioadă lungă de hibernare. Dacă toată lumea stă bine mersi și fără curse de pasageri de mai bine de 1 an, pista fiind și dată în custodia Consiliului Județean din octombrie 2017, atunci doar pentru ștergerea prafului de pe birouri și schimbarea cernelii din imprimantele din dotare de ce să mai cheltuim banii? Dacă și în aceste condiții de inactivitate pe termen nelimitat ”aviatorii” noștri Péter & Peti iau salariile fără problemă, nu sunt trași la răspundere de nimeni, mai ales de consilierii UDMR-PSD-PNL, de ce să se mai grăbească cu suspendarea hibernării???

Sursa: preluare integrala pagina Save Transylvania Airport