Semifinala Australian Open 2018 – Simona Halep – Angelique Kerber 6-3, 4-6, 9-7

După calificarea în finala de la Australian Open, Simona Halep (26 de ani), a fost extrem de emoționantă. Cea mai bună jucătoare de tenis a lumii a evoluat entuziasmant, fără a se mai gândi o clipă la accidentarea de la gleznă.

”A fost un meci foarte greu, tremur, sunt foarte emoționantă! Știam că va fi foarte complicat, am văzut că joacă foarte bine, că se deplasează, lovește din toate direcțiile, mă bucur că am rezistat și că m-am putut impune. Nu este ușor să ai două astfel de meciuri în același turneu, dar mă bucur de moment. Le mulțumesc tuturor pentru că m-au susținut”, a spus Halep, imediat după ce a obținut accesul în primul Grand Slam al anului.

Chestionată de unde a avut această forță de a reveni de la două mingi de meci, Halep a replicat:

”În acest meci am fost prima care am avut două mingi de meci, le-am ratat, am spus că dacă ea revine trebuie să am încredere în forțele proprii. Am spus că după ce am avut acele probleme la gleznă să-mi revin și să dau totul la acest turneu, apoi mă voi odihni după turneu.

A fost un meci ca un montagnes russes, am făcut ce contează. Dacă nu renunți, poți câștiga meciul până la capăt. Sunt mândră de ce am realizat!”, a mai spus Simona.

Acum, pentru Simona va urma marea finală cu Wozniacki, care va avea loc sâmbătă, 27 ianuarie, la o oră care va fi anunțată ulterior.

”O respect foarte mult, știu că va fi un meci similar, va trebui să alerg. Va fi o mare provocare. Când am jucat finala de la Roland Garros și am pierdut mi-am spus că dacă voi mai avea vreodată șansa de a mai disputa o astfel de finală voi da totul și că voi fi mai curajoasă. Nu mă voi gândi neapărat la titlul. Dacă va veni , așa să fie!”, a mai spus Halep.

Sursa:digisport