La data de 24 ianuarie a.c., poliţiştii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Mureş împreună cu reprezentanți ai Gărzii Forestiere Brașov au efectuat o acțiune pentru prevenirea transportului și comercializarea ilegală de material lemnos, pe raza localității Ibănești.

Cu ocazia desfăşurării acţiunii a fost depistat în trafic, un bărbat, de 48 de ani, domiciliat în localitatea Ibănești, care transporta material lemnos cu un ansamblu de autovehicule format din cap tractor și remorcă.

Fiind verificate cele două avize care însoțeau transportul de material lemnos, s-a constatat că acestea nu corespund cu din punct de vedere al numărului de piese, al diametrelor și volumului, cu ceea ce se afla încărcat pe capul tractor și remorcă.

Societatea comercială, reprezentată prin conducătorul auto, a fost sancționată contravențional de poliţişti cu amendă în valoare de 5.000 lei, iar cantitatea de 43,07 metri cubi lemn de lucru, din specia răşinoase, rezultată în urma inventarierii, în valoare de 17.229 lei, a fost confiscată și predată Ocolului Silvic Reghin.

Nici Sovata doar pentru bai…


La data de 24 ianuarie a.c., poliţişti din cadrul Poliţiei Staţiunii Sovata, au oprit în trafic pe str. 1 Mai din localitate, o autoutilitara condusă de un bărbat din Sovata, care transporta material lemnos. În urma verificării avizului care însoţea transportul, poliţiştii au constatat că acesta nu avea codul unic.

Conducătorul auto a fost sancţionat cu amendă în valoare de 3.000 de lei, iar cantitatea de 8,10 mc. lemn de lucru, de esenţă fag, a fost confiscată şi predată Ocolului Silvic Sovata.

IPJ Mures