Atentie, soferi! Va rugam frumos sa distribuiti…

Cu toate ca a existat o mica scadere fata de 2016, anul trecut, 44 de persoane au decedat în accidente rutiere produse în Mureș si aproape 300 de persoane rănite grav, în tot atâtea accidente rutiere. Anul acesta avem deja 6 persoane care si-au pierdut viata in accidente rutiere, toate din cauza vitezei excesive. Dintre acestia 3 erau extrem de tineri.

Din acest motiv, continuam sa publicam aproape toate incidentele de acest tip, cu speranta ca pot deveni un exemplu pentru restul participantilor la trafic. Puterea exemplului trebuie sa-i determine sa se gandeasca inainte sa apese puternic pedala de acceleratie, daca nu la ei macar la ceilalti participanti la trafic, pe care-i asteapta intotdeauna cineva acasa.

Materialul video realizat de cei de la pressone.ro, nu este din judetul Mures, dar reflecta foarte bine realitatea crunta de pe majoritatea soselelor.

DN 1 Cluj-Ciucea: de câte ori se poate muri în 80 de kilometri

Am călătorit în mașina PressOne alături de colonelul în rezervă Sorin Iovu Rusu care a fost, până în septembrie 2017, șef de birou în Serviciul Poliției Rutiere Cluj. Am ales traseul DN1 / E60 Cluj – Ciucea, unul dintre cele mai circulate și mai periculoase drumuri din țară. Statisticile spun că, pe anumite porțiuni, numărul accidentelor grave s-a dublat în 2017 comparativ cu 2016. Crucile de pe marginea șoselei sunt tragice pietre de hotar ale realității. În doar 80 de kilometri, drumul e presărat cu nepermis de multe accidente mortale și foarte grave.Intenția noastră a fost să descoperim vulnerabilitățile din trafic, cauzele lor și potențialele mijloace de prevenție. Concluzia este că problemele noastre de pe acest traseu provin din trei motive distincte: 1. absența eticii și a respectului reciproc din partea participanților la trafic;2. neadaptarea vitezei și nerespectarea marcajelor, plus neatenția cauzată de telefoanele mobile;3. absența unor drumuri adecvate, în speță o autostradă care să lege Clujul de Vama Borș.

Posted by PressOne on 19 Ianuarie 2018

Va prezentam si ultimele tragedii, in care si-au pierdut viata tineri soferi…

22 ianuarie 2018 – Un sofer a murit dupa ce sa izbit cu masina de un cap de pod!

20 ianuarie 2018 – TRAGEDIE! Inca un tanar si-a pierdut viata dupa ce s-a dat cu masina peste cap

14 ianuarie 2018 – Un tanar sofer a murit dupa impactul frontal cu un TIR!

Sursa:pressone.ro