Atentie la comportamentul copilului, prietenului..

Chiar daca tragedia nu a avut loc in Mures, consideram deosebit de relevanta aceasta stire, pe care o publicam cu scopul de a atrage atentia asupra acestui fenomen extrem de nociv si destul de raspandit in randul adolescentilor mureseni. Dorim sa atragem atentia atat tinerilor si a anturajului in care se invart, dar si parintilor care trebuie sa stie ca manifestarea si comportamentul consumatorilor de etnobotanice este foarte asemanator cu cel din timpul adolescentei, astfel, el poate sa fie confundat usor si trecut cu vederea de parinti si prieteni pana cand, in unele cazuri, este prea tarziu…

Avea toată viaţa înainte, dar a fost răpus de droguri…


Când Cătălin a ajuns la spital la sfârşitul săptămânii trecute, medicii şi-au dat seama imediat că era sub influenţa stupefiantelor. Mai ales că băiatul avea antecedente.

„Pacientul a mai fost internat pentru acelaşi motiv în urmă cu un an, dar a fost echilibrat şi în acest interval nu s-a mai prezentat. Un consumator mai vechi de aproximativ 4 ani din spusele familiei”, afirmă Dragoş Porumb, directorul medical al Spitalului Judeţean Buzău.

În ciuda eforturilor medicilor, tânărul a încetat din viaţa sâmbătă.

„Muşchii netezi şi muşchii striaţi datorită convlusiilor se deteriorează, se strică şi aruncă în circulaţie nişte substanţe toxice care blochează rinichii, ficatul”, spune Dragoş Porumb, directorul medical al Spitalului Judeţean.

La Colegiul Economic, unde băiatul învăţa în an terminal, toată lumea e mută. Cătălin părea că scăpase de dependenţă. Se pregătea pentru bacalaureat şi voia să devină militar.

„Se potolise şi a avut un comportant bun în primul semestru, a fost bine, dar vacanţa asta, nu ştim ce s-a întâmplat”, spune Neacşa Anghel, dirigintă.

„Este foarte greu când persoana implicată nu conştientizează pe deplin că are o problemă şi nu îşi doreşte foarte mult să rezolve această problemă”, afirmă Lucia Olteanu, psiholog.

Sursa:digi24.ro