Poliţistul din Rădăuţi rănit grav în timpul unor percheziţii a fost dus, luni, la o clinică de recuperare neuro-motorie din Reghin, evoluţia stării sale de sănătate fiind peste aşteptări şi permiţând transportul la această unitate, potrivit Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

MAI a anunţat, pe Facebook, că poliţistul Ciprian Sfichi a ajuns cu bine la clinica de recuperare neuro-motorie din Reghin, evoluţia sa din punct de vedere medical fiind una peste aşteptări şi permiţând transportul său la această clinică specializată, unde are toate condiţiile pentru a se reface.
Medicul de la Centrul Medical Judeţean Mureş din cadrul Direcţiei Medicale a MAI va fi permanent în legătură cu specialiştii din clinica respectivă pentru a oferi sprijin.
De asemenea, tatăl poliţistului va fi cazat în aceeaşi localitate pentru a fi aproape de fiul său şi pentru a-i oferi suportul moral de care are nevoie, adaugă Ministerul de Interne.
Agentul de poliţie a fost rănit, în luna decembrie, în timpul unor percheziţii pe care Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceva le-a făcut la mai multe imobile aparţinând unei grupări suspectate de droguri de risc şi mare risc.

Bărbatul a fost rănit cu o sabie, în timpul misiunii, suferind leziuni grave la cap, întrucât nu purta cască de protecţie, deşi o avea în dotare.

Cel care l-a rănit a fost reţinut şi este recidivist, fiind arestat, în 2016, pentru trafic de droguri, Ulterior, el a fost plasat sub control judiciar, până în octombrie 2017.

Poliţistul a fost internat la Spitalul de Neurochirurgie din iaşi, unde a fost operat. Medicii spuneau că el a suferit multiple traumatisme severe.

Sursa:news.ro / Foto: colaj