Bolnavii sunt nevoiti sa astepte ore in sir sau sa revina de mai multe ori…

În doar câteva ore, programul SIUI s-a întrerupt ieri de zeci de ori, spune medicul de familie din Tîrgu Mureș, Ileana Mihăescu. De altfel, spune medicul, din 8 ianuarie nu a fost nici o zi fără întreruperi a programului informatic.

Întreruperile frecvente de sistem din acest an ar putea fi o ”pedeapsă”, suspectează medicul de familie, Ileana Mihăescu, care a declarat pentru RTM:

“Eu cred că este rea-voință. Am impresia că intenționat cade SIUI-ul pentru a nu se valida informații și pentru a se face economie în sistem care după aceea, dispar. Asta este senzația mea. Acum, îmi cer scuze dacă deranjez dar lucrez de prea mult timp în sistem ca să nu-mi dau seama că se fac și intenționat lucrurile astea.

În fiecare zi, de la începutul acestui an, nu am putut valida unele servicii. Dacă luăm exemplul de ieri cred că s-a întrerupt de 30 de ori într-un interval de 5 ore. Nu se poate să pierdem timp prețios care, altfel, l-am putea acorda pacienților.

Am spus că probabil asta este pedeapsa pe care o merităm că am avut curajul să spunem: Stop joc! Nu se mai poate așa! Din păcate, rezistența noastră nu a ținut foarte mult.”

Casa Națională de Asigurări de Sănătate nu a anunțat că ar fi vreo întrerupere tehnică a programului informatic iar singura explicație ar fi supraaglomerarea, spun reprezentanții CJAS Mureș. În nici un caz nu poate fi vorba de vreo răzbunare, spune președintele Casei Județene de Asigurări de Sănătate Mureș, Rodica Biro.

Sursa: Cristina Bulbescu – RTM / Citeste mai mult.