Ieri, polițiștii mureseni, cu sprijinul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională al Poliției Române, au depistat un bărbat, cetățean slovac, care era urmărit internațional de autoritățile din Slovacia, pentru înșelăciune.

La data 16 ianuarie a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Mureș au depistat un bărbat, de 43 de ani, din Slovacia, care era urmărit internațional.

Pe numele acestuia, autoritățile judiciare slovace au emis un mandat european de arestare, pentru săvârșirea mai multor infracțiuni de înșelăciune.

Pentru depistarea celui în cauză, polițiștii au beneficiat de date și informații suplimentare, obținute prin intermediul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională — Inspectoratul General al Poliției Române.

Bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Târgu-Mureș, care a luat măsura reținerii acestuia pentru o perioadă de 24 ore, urmând fi prezentat instanței de judecată, pentru demararea procedurilor de predare către autoritățile slovace.

IPJ Mures / Foto: arhiva