Polițiștii din Mureș și Satu Mare au efectuat 8 percheziții pentru documentarea unor infracțiuni de evaziune fiscală în domeniul comerțului cu material lemnos.

La data de 15 ianuarie 2018, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, cu sprijinul polițiștilor din Satu Mare, au efectuat 8 percheziții domiciliare (6 pe raza județului Mureș și 2 pe raza județului Satu-Mare) la sediile unor societăți comerciale cu obiect de activitate în domeniul silvic.

Din cercetările efectuate a rezultat că, în perioada 2013-2014, o societate comercială din județul Mureș ar fi efectuat mai multe transporturi de material lemnos către diverși beneficiari, după care avizele de însoțire ar fi fost returnate emitentului și anulate sau refăcute pentru cantități inferioare celor livrate în realitate.

În urma perchezițiilor, au fost identificate și ridicate documente contabile, registre și avize de însoțire, în vederea probării activității infracționale.

Polițiștii efectuează cercetări pentru comercializarea a aproximativ 660 mc de material lemnos, în valoare de 660.000 de lei.

Cercetările sunt continuate de către polițiști pentru documentarea întregii activități infracționale.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș.

Sursa: Comunicat IGPR / Foto: colaj arhiva