La finele acestei săptămâni a fost înregistrat al treilea caz de trichineloză din județul Mureș, din acest sezon. Este vorba de aceeași gospodărie unde s-a înregistrat și al doilea caz, în satul Pârâul Crucii, comuna Pogăceaua. Primul caz descoperit, înainte de Crăciun, a fost la vecinul acestuia, prin urmare, proprietarii au fost sfătuiți să efectueze o deratizare a zonei, spune directorul DSVSA Mureș, dr. Kincses Sandor:

“La Pârâul Crucii am avut un nou caz, aceeași poveste care s-a întâmplat și în ianuarie, anul trecut. Deci, e aceeași localitate, e o zonă trichinelogenă, o numim noi. Acolo ar trebui să se facă o deratizare și o igienizare amănunțită, probabil 2, 3 ani să nu se mai crească porci. Noi nu putem să dispunem aceste măsuri, ci doar putem să le propunem.”

Trichineloza este o boală parazitară ce se transmite de la animal la animal și chiar la om prin consumul de carne. Principalele gazde ale acestui parazit sunt șobolanii, șoarecii, pisicile și câinii. În județul Mureș nu s-a consumat carne din animalele infestate.

Sursa: Cristina Bulbescu – RTM