Regimul termic estimat de meteorologi pentru următoarele două săptămâni va fi, în general, peste normalul termic al perioadei, cu toate că temperaturile vor scădea. Precipitaţiile, chiar sub forma de zăpadă, vor începe să fie din ce în ce mai prezente în special spre finalul prognozei, potrivit datelor Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

În județul Mureș, valorile termice diurne vor fi în scădere de la o zi la alta, de la medii de 8 grade la început (valoare ce caracterizează o vreme deosebit de caldă), până la zero grade la sfârşitul primei săptămâni de prognoză, valoare normală termic pentru această perioadă. Până în 18 ianuarie, temperaturile maxime vor fi în creştere şi se vor situa în jurul unei medii de 5 grade, apoi vor coborî uşor. Temperaturile minime se vor menţine la medii de 0 şi -3 grade, iar din 16 ianuarie vor scădea până la -9 grade. Va urma o creştere treptată la o medie nocturnă de -4 grade în 18 ianuarie, iar spre sfârşitul intervalului de prognoză, variaţiile vor fi nesemnificative.

Probabilitatea pentru precipitaţii sub formă de ninsoare va debuta în 19 ianuarie, dar va fi mai ridicată începând cu 22 ianuarie.

ANM/Accuweather.com / Foto: colaj