Ca urmare a unui imprumut BIRD…

Spitalul Clinic Judeţean (SCJ) Mureş va primi un RMN – cu toata ca este cel mai mare spital din Mures, nu a beneficiat niciodata de acest tip de aparat medical, prezent in dotarea altor unitati medicale de multi ani -, cu finanţare de la Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BIRD).

Potrivit comunicatului, Ministerul Sănătăţii implementează Proiectul privind Reforma Sectorului Sanitar – Îmbunătăţirea Calităţii şi Eficienţei Sistemului Sanitar – Împrumut nr. 83620-RO, finanţat prin Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BIRD).

În cadrul acestui proiect vor fi achiziţionate mai multe tipuri de echipamente de imagistică medicală, computer tomograf, echipamente de imagistică prin rezonanţă magnetică şi sisteme de arhivare a imaginilor medicale (PACS), ce urmează a fi livrate şi instalate în cursul anului 2018.


Sa speram ca nu va sta si acesta neinstalat sau stricat ca multe alte echipamente aflate in dotarea spitalului. Pana la acordarea imprumutului si dotarea spitalului cu acest aparat, mai sunt multe probleme de rezolvat, una dintre cele mai importante fiind cea de instalare a unui manager adevarat:

MS / Foto:img.com