Ce nu sunt in stare sa faca autoritatile locale…

Cea mai veche fundatie umanitara din Mures, desi ignorata sau incurcata, cu siguranta prea putin ajutata de primaria Tirgu Mures, iata ca se “incapataneaza” sa reziste si sa continue sa ofere ajutor celor aflati in nevoie, datorita unor oameni extraordinari care fac parte din aceasta fundatie.

Inainte sa va redam noile lucruri bune pe care le pun la cale, va prezentam cateva materiale referitoare la aceasta fundatie, in care puteti observa “ajutorul” oferit de autoritatile locale…

In acelasi timp, autoritatile locale considera prioritare alte domenii si arunca cu milioanele din taxele noastre…


Intr-un material realizat de Marcela German de la Radio Mures, Fundația Alpha Transilvană din Tîrgu Mureș anunță că va dezvolta serviciile centrului comunitar de zi. Oamenii străzii vor avea condiții de igienizare, pe lângă cele de a primi haine și hrană. Președintele Consiliului Director al Fundației Alpha Transilvană, dr. Alexandru Lupșa, explică planul de dezvoltare:

“Un centru de igienizare și reconsiliere a oamenilor fără acte. Avem nevoie de o zonă de dușuri și de igienizare, respectiv un compartiment ca să putem să oferim îmbrăcăminte adecvată, o zonă de alimentație soluționează pentru că avem o cantină socială cu sală de mese, dar am dori ca să-i și apropiem pe oamenii aceștia de noi.”

Fundația Alpha Transilvană se bazează pe sprijinul cetățenilor și al organizaților din afara țarii pentru a pune la punct centrul de igienizare. Revine președintele Consiliului Director al Fundației, dr. Alexandru Lupșa:

De peste un an de zile, toate serviicile de nivel european în educație și reabilitare a copiilor cu dizabilități au fost total tăiate din finanțare. În aceste condiții, suntem așa cum am fost până acuma 25 de ani în colaborare cu cetățenii. Aceiași parteneri din Olanda sperăm să ne ajute ca și câteva companii care, încă, în ciuda modificării legislației, au ajutat la sfârșitul anului trecut financiar organizația.”

Pe lângă îmbăiere, tuns, barbierit, haine curate și hrană, oamenii nevoiași ar mai putea benefica în centru de activități de socializare și consiliere individuală, și chiar evaluare medicală generală și de laborator.


La final, va prezentam o parte din oamenii minunati de la fundatia Alpha Transilvană…

MS / Foto cop: colaj