În perioada sărbătorilor de iarnă, echipele de salvatori montani din județul Mureș, care erau în permanență, au avut zile de foc în privința activităților desfășurate.

Au fost efectuate 24 de patrulări preventive, 4 verificări a riscului de avalansă și 17 de intervenții la accidente, din care 12 pe pârtia de schi, 3 în munții Călimani și 2 intervenții în munții Gurghiu.

În punctele de lucru din Târgu Mureș, Lunca Bradului, respectiv Sovata au fost în permanență 22 de salvatori montani, din data de 22 decembrie și până în 2 ianuarie.

Până în data de 8 ianuarie, pe pârtia de schi din Sovata, respectiv în punctele de lucru Salvamont din județ, salvamontiștii vor fi prezenți cu un efectiv mărit de salvatori montani, gata de intervenție.

A téli ünnepek alatt szolgálatot telyesítő Maros Megyei hegyimnetők egy maratoni programot tudhatnak maguk mögött. Ebben a periódusban elvégzett feladatok: 24 járőrözés, 4 lavinaveszély ellenőrzés, 17 sürgősségi beavatkozás amiből 12 sípályán, 3 a Kelemen-havasokban és 2 a Görgényi-havasokban. A megyei szolgálati pontokban ebben a períódusban folyamatosan 22 hegyimentő telyesített szolgálatot és január 8- ig emelt létszámmal leszünk jelen valamennyi munkapontunknál beavatkozásra készen.

Sursa: Salvamont Salvaspeo Mures