Gata cu sedintele foto si taierile de panglica! Adio investitii in infrastructura…

Bugetul judeţului Mures pentru anul 2018 va fi mai mic cu 8,34 % comparativ cu cel din acest an, fapt ce face posibilă acoperirea cheltuielilor de personal şi a cheltuielilor de funcţionare, însă va fi afectat bugetul de investiţii, care se ridică la 35 milioane de lei, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Peter Ferenc.

“E foarte greu să ai o viziune de dezvoltare a judeţului pe termen lung când de fiecare dată aştepţi începutul de an să vezi bugetul (…) Acest buget este cu 8,34% mai mic faţă de bugetul din 2017. Acest cadru financiar face posibilă acoperirea cheltuielilor de personal şi a cheltuielilor de funcţionare, dar Consiliul Judeţean va avea la dispoziţie o sumă destul de modestă de 35 milioane de lei pentru investiţii. Totuşi nu vom renunţa la investiţii. Am depus o cerere pentru contractarea unui credit în valoare de 77 milioane lei, aprobat de Guvern, pentru lucrările de la aeroport, dar reparaţia pistei a fost finanţată din fonduri proprii şi fonduri guvernamentale. Creditul aprobat poate fi redistribuit pentru realizarea altor obiecte de investiţii, cum ar fi reabilitarea unor drumuri judeţene”, a spus Peter Ferenc.

Potrivit preşedintelui CJ Mureş, bugetul de stat pentru anul 2018 a prevăzut iniţial o sumă cu 24% mai mică, însă în urma unor propuneri de modificare a bugetului s-au alocat 40 de milioane de lei pentru lucrările de la Aeroportul Transilvania, iar astfel judeţul Mureş va primi din bugetul de stat suma de 224 milioane lei.

Acesta a spus că echipa din cadrul Consiliului Judeţean va depune toate eforturile pentru depunerea cât mai multor cereri de finanţare prin fonduri europene, în funcţie de deschiderea noilor linii de finanţare.

Sursa: agerpores.ro / Foto: colaj