280 de patrule de poliție au acționat în această minivacanță, pentru siguranța comunității.

În doar 3 zile, au fost constatate 53 de infracțiuni, au fost aplicate 137 de amenzi și 19 șoferi au rămas temporar fără permis de conducere, înregistrându-se un singur accident rutier grav.

În perioada 30 decembrie 2017 — 1 ianuarie 2018, polițiștii din Mureș au acționat zilnic, pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice.

Structurile de poliție au intervenit la peste 220 de evenimente, dintre care cele mai multe au fost sesizate prin SNUAU 112.

În urma activităților, au fost constatate 53 de infracțiuni, 7 autori fiind prinși în flagrant delict. De asemenea, polițiștii au depistat 2 persoane urmărite național.

Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 137 de sancțiuni contravenționale, dintre care 54 au fost pentru încălcarea normelor de conviețuire socială. Valoarea sancțiunilor contravenționale este de peste 41.000 de lei.

Siguranța rutieră și salvarea de vieți sunt, de asemenea, priorități ale Poliției Române.

Astfel, polițiștii rutieri au desfășurat activități pentru prevenirea accidentelor de circulație, fiind constatate 6 infracțiuni la regimul rutier.

Au fost aplicate 80 de sancțiuni contravenționale la O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

19 conducători auto s-au ales cu permisele de conducere reținute, iar 6 cu certificatele de înmatriculare retrase.

Activitățile au fost desfășurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituții cu atribuții în asigurarea ordinii și liniștii publice.

IPJ Mures / Foto: colaj