Poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au desfăşurat o acţiune pe linia operaţiunilor cu articole pirotehnice, în piaţa agroalimentară şi piaţa de vechituri, din municipiul Târnăveni.

În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au identificat 6 persoane, care ofereau în scop de comercializare obiecte pirotehnice din categoriile P1, P2 şi F2.

De la persoanele identificate au fost ridicate în vederea confiscării 5 kg de obiecte pirotehnice, în valoare de 400 de lei.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii  infracțiunii de efectuarea fără drept a oricăror operaţiuni cu articole pirotehnice.

Acţiunea s-a desfăşurat cu sprijinul jandarmilor din cadrul I.J.J. Mureş.

Poliţia vă reaminteşte că este interzisă deţinerea, utilizarea şi vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile 2, 3 şi 4, a articolelor pirotehnice de scenă (T1 şi T2) şi a altor articole pirotehnice din categoria P2, din motive de ordine și siguranţă publică, securitate şi pentru protecţia mediului.

Persoanele fizice sau juridice autorizate pot folosi articolele pirotehnice de divertisment numai cu luarea măsurilor de protejare a persoanelor, bunurilor materiale, animalelor şi a mediului.

IPJ Mures / Foto: colaj arhiva