Desi n-au fost in stare nici sa repare podul surpat anul trecut…

Va spunem sincer ca avem un sentiment de jena fata de targumureseni publicand iar stire pe acest subiect – ca urmare a unei noi declaratii, probabil mincinoasa si asta -, avand in vedere ca se discuta de acoperirea paraului Poklos din Tirgu Mures si realizarea de locuri de parcare, de zeci de ani, iar podul de pe Secerei, surpat de peste un an, e tot nereabilitat. Daca nu ne inselam a fost chiar una din promisiunile fantasmagorice facute de primarul-inculpat Dorin Florea, acum vreo 20 de ani, nici nu mai stim exact, dar cu siguranta era intr-o campanie electorala. Noutatea e adusa acum de includerea in promisuni si a Turbinei! 


“Există două modele pe care le-am făcut publice, unul este amenajat pe canalul Turbină, iar celălalt este amenajat lângă BCR. Putem face niște structuri ușoare pe o structură cu grinzi de zăbrele metalice, pe care se toarnă o placă armată, după care se asfaltează. Modulul pe care noi l-am gândit și care ar putea deveni funcțional și pe Pocloș este un modul de 15×15 și nu e ales întâmplător pentru că, practic, cu accesul central, putem asigura și pe stânga și pe dreapta o parcare de câte 6 locuri.” a declarat pentru RTM, Directorul Administrației Bazinale de Apă Mureș, Cristian Bratanovici.

Amenajarea spațiilor de parcare peste pârâul Pocloș este prevăzută într-un studiu de fezabilitate care face și analiza undelor de viitură pe cursul de apă.

Studiul arată că aceste parcări ar putea fi construite în siguranță și că nu ar fi afectate nici în caz de inundații majore.

Într-o primă etapă, ar putea fi amenajate parcări pe zona dintre podul de pe strada Gheorghe Doja până în zona Iuliu Maniu, iar structurile din zona centrală până pe Libertății ar putea asigura peste 1.000 de spații de parcare. În paralel, este în discuție și un proiect de amenajare a unor piste de biciclete, dar în alte zone ale pârâului.

Directorul Administrației Bazinale de Apă Mureș, Cristian Bratanovici, a declarat pentru RTM că aceste soluții s-ar putea implementa în colaborare cu primăria Tîrgu-Mureș.

Sursa: RTM / Foto: colaj