Percheziții de amploare în 68 de locații pentru probarea unor fapte de corupție…

La această oră, ofițerii Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) — Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Mureș și alte 7 servicii județene, împreună cu polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Mureș, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș, efectuează un număr de 68 percheziții la instituții publice și domiciliile unor persoane fizice de pe raza județului Mureș, Bistrița — Năsăud și municipiul București, într-un dosar penal privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție cu implicarea unor funcționari publici și a altor persoane.

Astfel, din cercetările efectuate până în prezent a rezultat faptul că, în cursul acestui an, un cetățean din Mureș a pretins și primit în mod repetat sume de bani de la diferite persoane în scopul facilitării omologării individuale și emiterii cărții de identitate a vehiculelor în regim de urgență, fără programare, pentru autovehicule rulate de proveniență străină, aflate la prima înmatriculare în România.

Activitatea infracțională a fost realizată cu sprijinul unor funcționari din cadrul RAR Mureș.

Totodată, cetățeanul a beneficiat de sprijin din partea unui agent de poliție din cadrul Serviciului Public Comunitar pentru Evidența și Eliberarea Pașapoartelor Simple Mureș. Acesta, în exercitarea atribuțiilor de serviciu a eliberat unor persoane din anturajul său documente de identitate, în schimbul unor foloase materiale, fără programare, în regim de urgență și fără a achitarea taxelor aferente eliberării în regim de urgență.

La activitățile de astăzi participă ofițeri de poliție judiciară ai D.G.A. din 8 servicii județene (Mureș, Alba, Brașov, Bistrița Năsăud, Cluj, Covasna, Harghita, Sălaj) și Structura Centrală.

Totodată, se beneficiază de sprijinul Inspectoratului Județean de Jandarmi Mureș.

Suportul tehnic este asigurat de polițiști din cadrul IGPR — DOS.

DGA Mures / Foto: colaj arhiva