Cel mai mare concurs de talente din folclorul românesc, prezentat de Iuliana Tudor, a poziționat TVR 1 pe locul 3 în topul celor mai urmărite programe ale serii de 24 decembrie. Au fost aleși cei 6 concurenți care vor lupta pentru titlul de ‘Vedeta populară’ și marele premiu de 100.000 de lei în FINALA de pe 31 decembrie.

Semifinala Vedeta populară, la finalul căreia au fost desemnați cei șase finaliști ai concursului de talente din folclorul românesc, a pus postul TVR 1 în topul celor mai urmărite programe ale serii de Ajun.

Partea a doua a concursului Vedeta populară, în care semifinaliștii au prezentat publicului și juriului câte un colind din zona pe care o reprezintă, de acasă de la ei, a ocupat poziția a doua pe intervalul ei de difuzare (22.00-22.50).

Cea mai tensionată parte a concursului, cea de-a treia, a fost și cea mai vizionată: 875.000 de telespectatori au urmărit evoluția celor 9 semifinaliști, care au avut de interpretat câte o melodie din folclorul minorităților din România (rating mediu 4,9% și 13,5% cotă de piață medie, la nivel național). Partea a treia a concursului, transmisă de TVR 1 între orele 23.00 și 23.49 a ocupat poziția a treia în topul audiențelor, pe intervalul său de difuzare, atât la nivelul publicului național, cât și pe target urban și comercial. De altfel, cel mai urmărit minut al show-ului Vedeta populară s-a înregistrat în partea a treia, la 23.11, când peste un milion de telespectatori vizionau la TVR 1 cel mai mare concurs dedicat talentelor din folclorul românesc.

Ambiție, perseverență, talent au dovedit cei 9 pe concurenți din semifinala Vedeta populară, dar numai 6 dintre ei merg mai departe, în finala din ultima zi a anului: Andrada Iordache, Bezdead, Dâmbovița; Alexandra Chira, Plopiș, Sălaj; Ana Anuțoiu, Deva, Hunedoara, Marian Buzilă din Valea Vinului, Bistrița Năsăud; Mihai Moldovan, din Idicel Pădure, județul Mureș și Constantin Gaciu, din Olt sunt finaliștii care vor concura pentru titlul de Vedeta populară și marele premiu de 100.000 de lei. Iuliana Tudor îi așteaptă pe telespectatori la finala Vedeta populară de la TVR 1, duminică, 31 decembrie, începând cu ora 20.00.

*Sursa: Kantar Media, copyright: ARMA, prelucrare SRTv