In timp ce aeroportul Transilvania – Tirgu Mures a inregistrat 0 (zero) pasageri in 2017…

Aeroportul Internaţional Sibiu a înregistrat în premieră, joi după-amiază, pasagerul cu numărul 500.000 ce a utilizat serviciile aeroportului pe parcursul unui an.

“SBZLUCKY 500 K, aşa cum îl numeşte aeroportul, a fost Andreea T., care a sosit de la Memmingen, la ora locală 16:55”, precizează un comunicat de presă transmis de reprezentanţii aeroportului.

Pasagera a fost premiată cu o geantă de voiaj, materiale promoţionale, un abonament de parcare cu valabilitate de un an şi o plachetă aniversară.

“Dezvoltarea aeroportului şi deschiderea de noi rute aeriene naţionale şi internaţionale reprezintă o prioritate pentru Consiliul Judeţean Sibiu, atrăgând creşteri în investiţii, cultură şi turism. Mulţumesc tuturor celor care s-au implicat şi se implică în promovarea şi dezvoltarea economică a judeţului Sibiu, cu consecinţe directe în creşterea nivelului de trai”, a declarat Daniela Cîmpean, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, proprietar al aeroportului, potrivit comunicatului menţionat.

În luna decembrie a acestui an au fost anunţate cinci noi rute spre Bruxelles Charleroi – Belgia, Copenhaga – Danemarca, Basel – Elveţia, Paris Beauvais – Franţa şi Frankfurt Hahn – Germania, cu operare directă începând cu luna iunie a anului 2018. Astfel, reţeaua de rute oferită de aeroportul sibian se va extinde la 14 destinaţii din 9 ţări.

În prezent, pe aeroportul din Sibiu sunt operate zboruri directe spre nouă destinaţii, respectiv Milano, Madrid, Londra, Dortmund, Memmingen, Nürnberg, Stuttgart, München şi Viena.

“Atingerea pragului de 500.000 de pasageri ne motivează şi, nu în ultimul rând, confirmă încă o dată faptul că interesul pasagerilor pentru rutele operate de la Aeroportul Internaţional Sibiu continuă trendul ascendent. Dezvoltarea traficului de pasageri pe Aeroportul Internaţional Sibiu, susţinută de Consiliul Judeţean Sibiu prin acţiuni tangibile, este o constantă în evoluţia aeroportului, bazată inclusiv pe potenţialul turistic şi contextul economic favorabil al judeţului Sibiu şi al arealului deservit. Mulţumim tuturor pasagerilor care au ales ca punct de plecare sau sosire aeroportul din Sibiu”, a afirmat şi Marius Ioan Gîrdea, director general al aeroportului.

Sursa:agerpres.ro / Foto: colaj