Polițiștii mureșeni de combaterea delictelor silvice au confiscat 260 de pomi de Crăciun de la mai multe persoane, care îi comercializau fără a respecta normele silvice în vigoare.

În perioada 19-20 decembrie a.c., polițiștii de ordine publică ai Biroului Combaterea Delictelor Silvice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, împreună cu reprezentanți ai Gărzii Forestiere Brașov, s-au deplasat într-o piață agro-alimentară de pe raza localității Tîrgu Mureș, deoarece aveau informația că în locația respectivă se comercializează pomi de Crăciun fără a fi respectate normele silvice aflate în vigoare.

La fața locului polițiștii au identificat doi bărbați și o femeie, care ofereau spre vânzare 10 pomi de Crăciun și care au prezentat mai multe avize de însoțire pentru 260 de pomi de Crăciun, însă din avizele de însoțire nu rezulta proveniența legală, conform normelor silvice aflate în vigoare.

Astfel, în baza Legii nr. 171/2010, cele 3 persoane au fost sancționate.

De asemenea, polițiștii au confiscat cei 10 de pomi de Crăciun, specia brad, care au fost predați în custodia Ocolului Silvic Tîrgu-Mureș, precum și contravaloarea celor 250 de pomi, care au fost vânduți până la momentul controlului, valoarea totală a confiscărilor fiind de peste 10.000 de lei.

Totodată, cu prilejul acțiunii, polițiștii au aplicat unor agenți economici 12 sancțiuni contravenționale în baza Legii nr. 171/2010, în valoare de 54.000 lei, privind neîndeplinirea obligației de a verifica veridicitatea codului unic, precum și data, ora, minutul și secunda prin interogarea aplicației SUMAL-WOOD TRACKING, la momentul primirii în depozit.

IPJ Mures