Traversarea pe trecerea de pietoni se finalizeaza tragic pentru multe persoane…

Pe tot parcursul anului, au avut loc extrem de multe accidente in zona trecerilor de pietoni. Consideram ca atat soferii grabiti care nici macar nu incetinesc in apropierea acestora, cat si pietonii care nu se asigura suficient, sunt la fel de vinovati. Din pacate, in cateva cazuri, finalul a fost tragic.

Va oferim acum spre vizonare un clip video relevant si in acelasi timp plin de substanta, in privinta folosirii trecerii de pietoni. Autorul titra: Și-acum te întreb pe tine: Care-i ”OM” și care-i ”CÂINE” ???


ATENTIE, PIETONI!

  • Traversaţi numai pe la trecerile semnalizate! Nu traversaţi prin faţa sau spatele autovehiculelor oprite!
  • La orice traversare, opriţi-vă în afara părţii carosabile, asiguraţi-vă din stânga, din dreapta şi apoi din stânga din nou!
  • Traversaţi perpendicular pe axul drumului, în pas vioi – drumul cel mai scurt ce reduce timpul de expunere la pericol! Daţi şoferilor timp suficient pentru a opri înainte de a vă angaja în traversare!
  • Copiii nu trebuie lăsaţi să traverseze singuri – ei sunt imprevizibili şi nu pot aprecia corect distanţele şi vitezele! Nu uitaţi ! – copiii imită comportamentul rutier al adulţilor.
  • Evitaţi să circulaţi pe partea carosabilă sau pe pistele pentru biciclişti. Folosiţi trotuarele, acostamentele, iar acolo unde aceste lipsesc mergeţi cât mai aproape de marginea drumului, astfel încât să aveţi traficul în faţă!
  • Respectaţi întocmai semnificaţia semnalizării rutiere (indicatoare sau semafor) şi nu circulaţi pe drumurile publice dacă aţi consumat alcool – posibilitatea de a fi accidentat creşte semnificativ!
  • Fiţi prudent pe vreme rea sau întuneric! Pentru a fi vizibili purtaţi haine de culori deschise şi elemente reflectorizante!

Video: Ionut Ghita