Atentie!  PSD-ALDE nu ar putea adopta nicio lege organică fără ajutorul UDMR…

Plenul reunit al Parlamentului a respins, luni, amendamentul adoptat vineri în Comisiile de buget-finanţe privind creşterea cotelor defalcate din impozitul pe venit care merg la bugetele locale. Vicepreşedintele PNL Florin Roman spune că decizia este o lovitură dată de PSD chiar primarilor săi şi reclamă ”tainul” dat UDMR, formaţiune care de fapt ”decide tot” în Legislativ.

Comisiile de buget-finanţe au adoptat, vineri, un amendament, care stabilea că: „În anul 2018, prin derogare de la prevederile art. 32 şi art. 33 din Legea nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, cu modificările şi completările ulterioare, impozitul pe venit, cu excepţia impozitului din venituri din pensii, estimat a fi încasat la bugetul de stat se repartizează la nivelul fiecărei unităţi administrativ-teritoriale astfel: a) 18% la bugetul local al judeţului; b) 66,8% la bugetele locale ale comunelor, oraşelor şi municipiilor pe al căror teritoriu îşi desfăşoară activitatea plătitorii de impozit pe venit; c) 15,2% într-un cont distinct, deschis pe seama direcţiei generale regionale a finanţelor publice/administraţiei judeţene a finanţelor publice, la trezoreria municipiului reşedinţă de judeţ”.

Amendamentul a fost depus de către senatorul PSD Eugen Teodorovici, PNL, USR, PMP şi UDMR, dar a fost respins luni în plenul Parlamentului cu 105 voturi “pentru” şi 119 voturi “împotrivă”.

Vicepreşedintele PNL Florin Roman a criticat decizia coaliţiei PSD-ALDE de a respinge amendamentul, spunând că este “cea mai grea lovitură” pe care au primit-o aleşii locali.

“Astăzi, majoritatea PSD-ALDE a dat cea mai grea lovitură pe care au primit-o aleşii locali, primarii, preşedinţii de consilii judeţene, în ultimii 27 de ani. Practic, prin votul de respingere dat astăzi amendamentului adoptat în Comisia de buget-finanţe sunt stopate toate investiţiile importante în România. Trebuie să recunoaştem, dacă s-a făcut ceva în ţara asta, s-a făcut în primul rând la nivel local. Acolo s-au făcut alimentări cu apă, acolo s-au făcut lucrări de canalizare, lucrări de drumuri judeţene, lucrări de drumuri comunale, drumuri municipale, modernizări de şcoli, spitale, dispensare. Toate aceste lucruri au fost realizate de către primar”, a afirmat deputatul PNL.

Roman a mai spus că majoritatea PSD-ALDE a dat 40 de milioane de lei UDMR, pentru a le face “jocurile”, dar decizia nu este în favoarea niciunui primar.

”Astăzi, prin acest amendament, majoritatea PSD-ALDE, care a plătit şi un tain, potrivit amendamentelor, de circa 40 de milioane către UDMR, care a făcut din nou jocurile din păcate în detrimentul primarilor. Practic, se pune cruce tuturor investiţiilor importante de la nivel local. Astăzi au votat împotriva lor (primarilor – n.r.), au votat pentru sancţionarea primarilor care sunt harnici“, a mai spus Roman.

Întrebat pe ce se duc cei 40 de milioane de lei pe care PSD-ALDE i-a dat UDMR, acesta a spus că merg în investiţii în judeţele Mureş şi Covasna.

„Cele 40 de milioane propuse pe partea de amendamente sunt pentru aeroportul Târgu Mureş, pentru lucrări în judeţele Mureş, Covasna, sunt mai multe lucrări de infrastructură. Nu e vina lor, dar prin acest vot sunt pedepsiţi 3.200 de primari din România”, a susţinut Roman.

De asemenea, el a spus că PSD-ALDE nu ar putea adopta nicio lege organică fără ajutorul UDMR.

„Nu. La ora actuală ei conduc Parlamentul pentru că PSD cu ALDE nu mai au numărul necesar de voturi pentru legile organice, cum sunt legile justiţiei. Au adunat 140, maxim 150 de voturi. Fără voturile UDMR, practic nu trece nimic prin Parlament, ceea ce înseamnă lege organică. Ceea ce îi interesează pe cei de la PSD sunt legile organice. Prin urmare, cei care decid tot la ora actuală în Parlamentul României sunt cei de la UDMR”, a conchis deputatul.

Sursa: news.ro