Au inceput cu 8 hectare si aproape 20.000 de puieti de plop alb. Speram sa ajunga cat mai repede si pe la noi…

Compania daneză JYSK, unul dintre cei mai mari retaileri de mobilă, decorațiuni și textile pentru casă din Europa, intrat pe piața locală în urmă cu 10 ani, a lansat un program propriu de împădurire în România a unei suprafețe de câteva zeci de hectare de teren, pe care îl susține atât financiar, cât și cu voluntari.

Prima etapă de împădurire, din cadrul acestui amplu proiect de responsabilitate socială, a fost începută de JYSK în comuna Șotânga, la 7 kilometri de Târgoviște, pe un teren degradat de la marginea localității, compania daneză reușind să formeze pentru acest proiect o echipă de peste 1.000 de voluntari. Pe acest teren, de aproximativ 8 hectare, compania a plantat aproape 20.000 de puieți de plop alb.

Compania a intrat pe piața din România în 2007, odată cu inaugurarea primului magazin la Oradea. Rețeaua numără în prezent 53 magazine, în orașe precum București, Arad, Baia Mare, Craiova, Târgoviște, Constanța, Cluj, Deva, Galați, Oradea, Pitești, Mediaș, Satu Mare, Vaslui, Suceava, Târgu-Mureș, Timișoara, Alexandria, Râmnicu Vâlcea, Sibiu, Târgu Jiu, Bacău, Botoșani, Focșani, Piatra Neamț, Hunedoara, Balș, Sebeș și Dorohoi.

Citește mai mult.