Banca Națională a României va ceda terenurile și construcțiile aferente arenelor sportive din Cotroceni (arenele BNR), care vor reintra în proprietatea Ministerului Tineretului și Sportului, urmând să primească în proprietate, la schimb, o serie de alte active imobiliare importante, operațiune pregătită deja printr-un act normativ.

Astfel, banca centrală va primi în proprietate terenurile din București pe care se află Institutul Bancar Român, Centrul de Perfecționare Profesională și Activități Sociale al băncii centrale și două structuri organizatorice din centrala BNR, precum și terenul din Târgu Mureș, in suprafata de 2068 mp, situat in Piata Trandafirilor nr. 50, pe care este situat sediul teritorial din localitate al băncii.

Parlamentarii PSD au elaborat un proiect de lege în acest sens, privind schimbul de imobile între BNR și statul român, confirmând informațiile publicate de Profit.ro încă din octombrie. Schimbul de imobile va fi prin compensare valorică, valoarea de piață a activelor menționate urmând a fi stabilită de către un evaluator autorizat selectat de BNR și pe cheltuiala acesteia.

Citește mai mult aici. / Foto: colaj