Update IPJ Mures: La data de 18 decembrie a.c., ora 07:30, pe DN 14, la km 83+500 m, în localitatea Daneş, un tânăr, de 27 de ani, din comuna Vînători, în timp ce conducea un autoturism, a accidentat o femeie, de 50 de ani, din localitate, care s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis.


Update: Din pacate, victima, o femeie din satul Seleus, nu a supravietuit. Dumnezeu s-o odihneasca in pace!


In aceasta dimineata, in localitatea Danes, judetul Mures, a avut loc un grav accident rutier in care o persoana a fost luata pe capota unui autoturism, ajunsa in parbriz si apoi aruncata in sant, chiar inainte de trecerea de pietoni.

Persoana accidentata a fost resuscitata in ambulanta. Din primele informatii autoturismul nu a adaptat viteza de mers conditiilor de drum, iar pietonul nu s-a asigurat si nu s-a incadrat in trecere regulamentara.


ATENTIE, PIETONI!

  • Traversaţi numai pe la trecerile semnalizate! Nu traversaţi prin faţa sau spatele autovehiculelor oprite!
  • La orice traversare, opriţi-vă în afara părţii carosabile, asiguraţi-vă din stânga, din dreapta şi apoi din stânga din nou!
  • Traversaţi perpendicular pe axul drumului, în pas vioi – drumul cel mai scurt ce reduce timpul de expunere la pericol! Daţi şoferilor timp suficient pentru a opri înainte de a vă angaja în traversare!
  • Copiii nu trebuie lăsaţi să traverseze singuri – ei sunt imprevizibili şi nu pot aprecia corect distanţele şi vitezele! Nu uitaţi ! – copiii imită comportamentul rutier al adulţilor.
  • Evitaţi să circulaţi pe partea carosabilă sau pe pistele pentru biciclişti. Folosiţi trotuarele, acostamentele, iar acolo unde aceste lipsesc mergeţi cât mai aproape de marginea drumului, astfel încât să aveţi traficul în faţă!
  • Respectaţi întocmai semnificaţia semnalizării rutiere (indicatoare sau semafor) şi nu circulaţi pe drumurile publice dacă aţi consumat alcool – posibilitatea de a fi accidentat creşte semnificativ!
  • Fiţi prudent pe vreme rea sau întuneric! Pentru a fi vizibili purtaţi haine de culori deschise şi elemente reflectorizante!

Tragem un semnal de alarma prin publicarea cazurilor de accidente rutiere, petrecute pe raza judetului Mures; astfel speram sa devina o lectie pozitiva pentru altii!  – MS

Foto: Emanuel Şerbănică – ‎Info locatie radar sighisoara