In timp ce cheltuie sute de mii de euro pentru concerete “gratuite”…

Suntem in preajma sarbatorilor de Craciun, timp in care toti ne dorim sa fim mai buni, sa ajutam fiecare cu ce poate. Mai multi mureseni, organizatii sau fundatii, au lansat o serie de apeluri umanitare, multe dintre ele cu rezultate spectaculoase. Noi, am ales sa promovam cat mai multe de astfel de evenimente, acesta fiind aportul nostru adus in sprijinul acestora.

Singurii care nu se gandesc absolut deloc la nevoile unor oameni cu care soarta nu a fost prea buna, este primaria Tirgu Mures, cu ai sai conducatori de seama, care, nici in aceasta perioada nu se gandesc decat cum sa mai atraga cateva voturi, oferind doar persoanelor cu care viata a fost mai darnica, tot felul de evenimente “gratuite”, dar care de fapt sunt realizate din taxele tuturor targumuresenilor si in dezavantajul celor in nevoie.

Excedent bugetar de zeci de mii de euro, realocati pentru distractie…

Pentru a nu fi acuzati ca vorbim la modul general, desi situatia este general valabila, venim cu un exemplu concret, ca de fiecare data cand atragem atentia asupra unor lucruri anormale. Astazi, va prezentam un document care prezinta o realocare de fonduri provenita dintr-un excedent (bani alocati, dar nefolositi). Mai exact, peste 50.000 de euro alocati initial pentru niste evenimente “culturale/recreere”, fara rost din moment ce nu au fost folositi, iar acum realocati pentru “sarbatori de iarna”, adica pentru alte concerte “gratuite” destinate targumuresenilor care cu siguranta si-ar permite sa participe la astfel de evenimente, organizate de privati, achitandu-si biletul de intrare.

 

Bani pentru persoane in nevoie, NU…

Continuam seria exemplelor concrete si va prezentam cererea unei mame, adresate primariei Tirgu Mures, care solicita o bursa pentru copilasul ei incadrat cu handicap grav. Ce credeti ca-i raspund persoanele “competente” din primarie? Asa cum puteti observa in document (pus la dispozitie de mamica disperata ca nu ii poate oferi sarbatori mai linistite fetitei), raspunsul insira o serie de legi si hotarari, care mai de care mai stufoase, nimic concret si care de fapt nu ofera niciun fel de ajutor familiei. Au rezolvat: niciun leu pentru copil, multa birocratie!

Si atunci, revenim si intrebam aceste persoane care au primit o suplimentare de fonduri de cateva zeci de mii de euro pentru distractie – Alina Hetrea Radulescu (noua sefa de la cultura, cu gandire invechita), Cosmin Blaga (omul cu ideile “inovatoare” pentru evenimentele “gratuite”), Codruta Pop si Cosmina Pascan (doua jurnaliste, angajate acum in aparatul bugetar, aflate la caldurica unor venituri de invidiat) –, cum veti petrece sarbatorile de Craciun cu gandul ca aceste zeci de mii de euro puteau fi alocate copilasilor in nevoie, dar voi le aruncati pe cateva ore de topaiala, pentru a obtine 2,3 voturi in plus?! Voi chiar nu aveti niciun Dumnezeu?

 

MS / Foto cop: colaj