Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) din Târgu Mureș a vernisat luni expoziția de artă plastică “Arta în suflet de medic”, care cuprinde numeroase lucrări de pictură, gravură și sculptură realizate de medici și de studenți.

Expoziția se află la ediția a IV-a, este coordonată de către prof. univ. dr. János Jung și este organizată în cadrul Zilelor UMF Târgu Mureș.

“Inițiativa profesorului Jung a pornit în urmă cu câțiva ani și a devenit tradiție în cadrul Zilelor UMF. La începutul lunii decembrie, în prima zi a Zilelor UMF, se desfășoară manifestarea numită foarte sugestiv ‘Arta în suflet de medic’. Îi mulțumim profesorului Jung pentru idee, susținere și implicare. Doresc, totodată, să îmi exprim aprecierea față de artiștii care expun, indiferent că este vorba despre pictură, gravură, sculptură etc. Acest lucru dovedește încă o dată că un medic sau un farmacist are și această aplecare artistică, poate prea puțin exploatată sau expusă”, a declarat decanul Facultății de Medicină, prof. univ. dr. Ovidiu Cotoi.

Unul dintre artiștii care au expus, prof. univ. dr. Anca Sin, a spus că lucrările expuse au ca element comun sensibilitatea, oferind emoție estetică și bucurie.

“Vreau să-i mulțumesc domnului profesor Jung pentru această inițiativă, care a devenit o tradiție în universitatea noastră. Astăzi, câțiva dintre noi am pornit într-o frumoasă călătorie de suflet, străduindu-ne să vă oferim emoție estetică și multă bucurie. Este extraordinar că înainte de Sfintele Sărbători reușim să ne strângem aici și să rezonăm unii cu alții pe coordonate sufletești aparte”, a afirmat Anca Sin.

Sursa:agerpres.ro