Un echipaj cu asistent al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Iaşi a plecat, luni seara, din comuna Răducăneni spre Târgu Mureş, pentru a o duce pe Petronela, fetiţa bolnavă de cancer, precum şi pe mama ei, spre Spitalul de Copii din Timişoara.

Echipajul le va duce pe cele două până la Târgu Mureş, urmând ca acolo un echipaj de la Timişoara să le preia pentru a o duce pe Petronela la tratament.

Fetiţa de 8 ani va ajunge la spital după mai bine de cinci luni de când nu a mai fost văzută de un medic şi nu a mai făcut tratament. În acest caz, Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi a solicitat, printr-o ordonanţă preşedinţială, ca familia să fie obligată să ducă copila la tratament.

Petronela a fost diagnosticată cu cancer la rinichi şi are metastaze pulmonare. În ultimii ani a fost operată de mai multe ori şi, deşi era programată pentru consult şi internare la Spitalul de Copii Sfânta Maria din Iaşi în vara acestui an, părinţii au refuzat tratamentul. Aceştia au susţinut că nu mai au încredere în doctori şi nu doresc ca fiica lor să mai primească asistenţă medicală. Ultima dată când a fost consultată de medicii oncologi a fost în luna iulie.

Sursa:mediafax.ro